Ihattaren-alarm: ‘Schmidt speelt met vuur’

Foto: Ihattaren-alarm: ‘Schmidt speelt met vuur’

Mohamed Ihattaren was in het afgelopen seizoen misschien wel de beste speler van PSV, maar na de entree van oefenmeester Roger Schmidt belandde het supertalent op de bank. Soufiane Touzani stelt: “Ik vind dat deze trainer met vuur heeft gespeeld.”

In de talkshow van Voetbal International zegt de straatvoetballer over de beslissing van Schmidt om Ihattaren op de bank te zetten: “Het was allemaal onnodig. Het is niet nodig geweest om deze jongen op deze manier te gebruiken. De echte voetbalkenners, en dan bedoel ik mensen die zelf op hoog niveau gespeeld hebben, zien dat hij de beste speler uit de selectie is. Hoezo moest dit gebeuren om hem te triggeren? Je kan toch ook het hele team om hem heen bouwen?”

Touzani gaat verder: “Hij is zijn vader verloren en heeft maanden niet gevoetbald door corona. Dan wil je die fase voorbij en weer lekker voetballen. Zijn rouwproces is er nog steeds, ik vind het al heel mooi dat hij dat durft te zeggen. Maar als hij dan terugkeert, en jij bent nieuw als trainer en je weet dat Mo samen met Donyell Malen je belangrijkste speler is, dan denk ik niet dat Schmidt het goed heeft aangepakt.”

“Je moet niet vergeten: Mo is een exceptionele speler. Dat soort spelers zitten in een andere mindset dan anderen”, vervolgt hij. “Hij heeft bij het Nederlands elftal gespeeld en ik heb ook van spelers van Oranje gehoord dat hij daar echt een van de betere spelers was. Hij heeft altijd alles met twee vingers in de neus gedaan, maar het gaat ook om oprechtheid. Nu kwam het over van: ik ben Roger Schmidt, ik wil het zo, jij gaat het zo doen, en anders val je erbuiten.”

Ben jij het eens met Touzani?

  • Ik wel
  • Ik niet
817+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie