De beste voetbaluitzendingen van dit weekend: klassiekers in Spanje en Engeland

Foto: De beste voetbaluitzendingen van dit weekend: klassiekers in Spanje en Engeland

Het weekend is weer begonnen en dus is het weer tijd om te genieten. Zoals gebruikelijk zetten we ook deze week weer de beste uitzendingen van het voetbalweekend op het rijtje. Zowel op zaterdag als zondag zijn er topwedstrijden te zien en dus zetten wij waar en wanneer je ze kunt zien op een rij!



Zaterdag 24 oktober



In Nederland starten we de zaterdag met een aantal goede wedstrijden in de Eredivisie. Nog voor de zon ondergaat, zijn al weer twee wedstrijden gespeeld in de zesde speelronde van Nederlands hoogste competitie. Deze week is het VVV-Venlo die het weekend aftrapt tegen Ajax!



Een greep uit de leukste uitzendingen in de Eredivisie van 24 oktober hieronder:


16.30 uur op FOX Sports 1: VVV-Venlo – Ajax, 18.45 uur op FOX Sports 1: Utrecht – Twente, 20.00 uur op FOX Sports 2: PEC – Willem II, 21.00 uur op FOX Sports 1: Heerenveen – Emmen


In Venlo neemt VVV het op tegen Ajax, dat nog bij aan het komen is van de Champions League-wedstrijd tegen Liverpool. Na de verloren wedstrijd hopen de Amsterdammers goede energie te putten uit de wedstrijd tegen VVV. Niet alleen wordt met winst de koppositie (tijdelijk) overgenomen, maar het werkt ook als extra steun in de rug gezien Atalanta dinsdag op het programma staat.  


De andere wedstrijd die nog in het bijzijn van de zon gespeeld wordt, is Utrecht – Twente. De Tukkers maken een vliegende start mee en staan na vijf wedstrijden op 11 punten, slechts twee minder dan de huidige koploper. Winst in de Galgenwaard zorgt ervoor dat Twente mee kan blijven doen met de Nederlandse top.



In de avond staan ook nog PEC vs Willem II en Heerenveen – Emmen op het programma. Waar Emmen hoopt de eerste winst van het seizoen te pakken, zoekt Heerenveen naar vergelding voor de 5-1 nederlaag in Amsterdam van vorige week. PEC is tevens op zoek naar eerherstel. De vraag is of dat in eigen huis gevonden wordt tegen Willem II.




Een greep uit de leukste uitzendingen omtrent buitenlands voetbal van 24 oktober hieronder: 


15.20 uur op Ziggo Sport: FC Barcelona – Real Madrid, 18.10 uur op Ziggo Sport: Manchester United – Chelsea, 20.35 uur op Ziggo Sport: Liverpool – Sheffield United


Ook in het buitenland staan mooie affiches op het programma. Sterker nog, het is weer tijd voor een scala aan krakers om het weekend mee in te luiden. Als eerste is namelijk El Clásico op de buis. Waar Barcelona nog steeds zijn weg moet zien te vinden onder nieuw leiderschap, is Real Madrid door de verrassende nederlaag in de Champions League redelijk de weg kwijt. Een bijzondere confrontatie zal het dan ook zeker zijn. 



Ook de wedstrijd die daarop volgt, Manchester United – Chelsea, is er één om niet te missen. Hier zien we mogelijk twee voormalig ploeggenoten tegen elkaar strijden. Donny van de Beek hoopt voor Manchester United eindelijk een basisplaats te krijgen, terwijl Hakim Ziyech bij Chelsea meer minuten wil maken. Het zou dan ook extra mooi zijn als dat in deze kraker mag gebeuren.




Zondag 25 oktober



Na een toffe zaterdag voor buitenlands voetbal, draait het op zondag 25 oktober om een aantal toffe wedstrijden in de Eredivisie. Met maar liefst vijf wedstrijden op de rol, is er genoeg om van te genieten. Hoogtepunt van de dag moet toch wel Vitesse – PSV zijn.



Een greep uit de leukste uitzendingen in de Eredivisie van 25 oktober hieronder:


12.15 uur op FOX Sports 1: Fortuna Sittard – Groningen, 14.30 uur op FOX Sports 1: Sparta – Heracles, 14.30 uur op FOX Sports 2: Vitesse – PSV, 16.45 uur op FOX Sports 1: RKC – Feyenoord, 20.00 uur op FOX Sports 1: ADO – AZ


Na een knullig verlies tegen Granada in de Europa League hoopt PSV zich in de Eredivisie te herpakken deze zondag. Tegen Vitesse moeten drie punten binnengehaald worden om de koppositie vast te houden. Dat kan alleen nog wel eens lastig worden, want de club wiens thuisbasis de Gelredome is, staat keurig op de derde plek. Als de punten in Arnhem blijven, wordt PSV zelfs ingehaald en dat is een stunt waar Vitesse wel voor wil tekenen.



Toch lopen we op de zaken vooruit. De dag starten we namelijk bij Fortuna Sittard dat tegen Groningen strijdt. Nu Arjen Robben weer van de partij is, wordt het team uit het hoge noorden gelijk een gevaarlijke tegenstander. Het talent van de ex-Bayern München-speler heeft de Groninger nog niet verloren en dus zal hij voor iedere verdediging een grote bedreiging zijn.



Ook Feyenoord komt op zondag in actie. RKC is de tegenstander, een club die in het verleden vaker voor problemen wist te zorgen. Na een knappe remise in de Europa League met tien man, hoopt de ploeg van Dick Advocaat het sterke spel door te trekken. Er mogen immers na vorige week met Sparta niet nog meer punten blijven liggen. Dan wordt kampioen worden wel erg lastig.



ADO – AZ sluit de zesde speelronde van de Eredivisie af. Nadat knap werd gewonnen uit bij Napoli (met minder mankracht dan gebruikelijk) moeten de punten nu ook in Den Haag opgehaald worden. Tot nu toe heeft AZ laten zien dat het nog knap lastig is om punten te sprokkelen. Iedere keer wordt een flinke voorsprong uit handen gegeven. Vraag is of dat laat op de zondagavond ook het geval zal zijn.




Een greep van de leukste uitzendingen omtrent buitenlands voetbal van 25 oktober hieronder:

20.40 uur op Ziggo Sport Voetbal: Juventus – Hellas Verona, 20.45 uur op Ziggo Sport: Arsenal – Leicester City

In het buitenland maken we ons voor de zondag op voor een rustige dag. Hoewel Arsenal tegen Leicester City een mooie pot is, blijkt dat ook wel de enige grote, mooie wedstrijd om naar uit te kijken. Natuurlijk kan er ook aangeschoven worden voor een Italiaanse wedstrijd. Juventus mag het in eigen huis opnemen tegen Hellas Verona.

0 Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
34+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
45+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
19+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
36+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
243+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
49+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
86+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
205+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
75+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
714+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
155+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
43+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
334+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
737+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
121+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
195+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
47+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
320+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
10+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
331+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie