KNVB heeft groot coronanieuws voor betaald voetbal

Foto: KNVB heeft groot coronanieuws voor betaald voetbal

Ondanks de strengere coronamaatregelen gaat het bepaald niet de goede kant op met het virus, dat nog steeds aan kracht wint. Mogelijk is er dus een totale lockdown op komst, maar dat hóéft niet per se funest te zijn voor het betaald voetbal.

De KNVB vindt namelijk dat het voetbal er klaar voor is om ook door te gaan bij een nóg strenger maatregelenpakket. Manager competitiezaken Jan Bluyssen vertelt aan De Telegraaf: “Zelfs bij een totale lockdown zou de voetbalbubbel door kunnen gaan. Spelen zonder publiek en trainen onder controle kunnen we ook in een totale lockdown doen. Daar zijn we echt klaar voor. We zullen dan wellicht het binnen zijn nog meer beperken bij de clubs door iedereen thuis te laten douchen en eten, maar verder is alles aanwezig om door te gaan.”

Hij gaat verder: “De medische begeleiding is optimaal en door het voortdurende testen signaleren we direct, dat er wat aan de hand is. Door al die maatregelen twijfel ik er niet aan, dat het superveilig is om door te voetballen. Maar dat is niet het enige. In zo’n situatie zou iedereen nog meer dan nu het geval is thuis moeten zitten. Wij zijn als betaald voetbal bij machte om een grote groep mensen, een groep van 4,3 miljoen voetbalfans, nog wat te geven om over te praten en plezier mee te hebben. Dat is óók de functie van het voetbal. Daarmee zijn we een klein onderdeeltje van perspectief en vertier dat nog wel kan.”

Moet er hoe dan ook doorgespeeld worden?

  • Ja
  • Nee, onzin
1465+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie