Volendam en Jong Ajax halen uit, NEC klopt Go Ahead

FC Volendam heeft opnieuw met duidelijke cijfers uitgehaald in de Keuken Kampioen Divisie. Na Jong PSV (5-1) en Jong AZ (2-6) scoorde het team van Wim Jonk nu zelfs zeven keer: 7-1 tegen FC Dordrecht.

Al binnen acht minuten leidde FC Volendam met 2-0. Feyenoord-huurling Francesco Antonucci opende de score en even later mocht Derry Murkin de marge al verdubbelen. Een dubbelslag van Samuele Mulattieri zorgde nog voor rust voor een nóg grotere voorsprong: 4-0.

FC Dordrecht scoorde na rust nog wel tegen via Gianni dos Santos, maar een spannende tweede helft bleef uit. Sterker nog: in het slotkwartier liep Volendam nog uit naar 7-1. Murkin maakte zijn tweede, waar Martijn Kaars en Dean James de zevenklapper compleet maakten. Volendam staat nu zesde na een moeilijke seizoensstart.

Ook Jong Ajax haalt uit

Gelijktijdig maakte Jong Ajax gehakt van MVV Maastricht. Trainer Mitchell van der Gaag leidde zijn elftal naar een 1-5 zege in Limburg. Jerome Deom opende nog wel de score voor de thuisclub, maar de gelijkmaker van Max de Waal was de voorbode voor een trefzekere tweede helft.

Devyne Rensch bracht Ajax na rust op voorsprong. Nordin Musampa, de Braziliaan Giovanni en Naci Ünüvar tilden de score in het laatste half uur naar 1-5.

NEC klopt Go Ahead Eagles

NEC heeft vrijdagavond gewonnen van Go Ahead Eagles. Een doelpuntenspektakel zoals in Volendam en Maastricht bleef uit, maar Javier Vet en Rangelo Janga bezorgden hun team wel drie punten. Luuk Brouwers bepaalde de eindstand op 2-1. NEC houdt de bovenste plekken zodoende in het vizier.

Overige uitslagen: Telstar – Helmond Sport 2-0

Gaan NEC en Volendam tot het einde meedoen?