Advocaat bejubelt aanwinst: “En nog niet eens fit”

Foto: Advocaat bejubelt aanwinst: “En nog niet eens fit”

Feyenoord-trainer Dick Advocaat is onder de indruk van João Teixeira. De Portugees kende hij aanvankelijk alleen van naam, maar na het bestuderen van de videobeelden en de persoonlijke kennismaking kwamen zijn kwaliteiten pas echt naar boven.

“Je ziet meteen dat die jongen kan voetballen, maar op beeld is het toch anders dan in de praktijk. Bovendien moet je eerst maar eens zien of en waar hij in het elftal komt. Hij speelde vaak als een echte nummer 10, maar kon ook vanaf links uit de voeten. Wij spelen niet met een 10, dus dat bood wel weer mogelijkheden”, vertelt Advocaat aan Voetbal International.

“Nou, als je hem dan zag invallen, wist je ook: Hij kan wat. Daarna hebben we hem tegen Willem II maar meteen vanaf het begin laten meedoen en was hij geweldig, betrokken bij twee doelpunten en – kun je nagaan – nog niet eens fit”, jubelt Advocaat. “Ik zocht een middenvelder met diepgang en directheid in zijn spel. João brengt dat, ook laten we hem vanaf links beginnen.”

Tot slot voegt Advocaat toe: “Maar hij wordt geholpen door Bryan Linssen die in de spits constant bezig is en Mark Diemers die de discipline heeft bij balverlies die linkerkant te pakken. Zodoende kan Teixeira zich richten op het aanvallende deel en we hebben allemaal kunnen zien dat deze speler ons elftal iets extra’s brengt. Als hij straks honderd procent fit is, wordt dat alleen nog maar meer.”

Een schot in de roos?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
206+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie