TRANSFERUURTJE: Malen én Berghuis kunnen transfer maken

Foto: TRANSFERUURTJE: Malen én Berghuis kunnen transfer maken

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

PSV moet ernstig vrezen voor een transfer van Donyell Malen. Arsenal zou de spits dolgraag terug willen halen naar Londen, waar hij drie jaar geleden afscheid nam. In 2017 verkocht Arsenal de spits voor zo’n zes ton aan PSV, waar hij inmiddels onomstreden is als spits. De oud-Ajacied kon in Londen niet op voldoende steun rekenen van de beleidsbepalers en dus stemde men in met een definitief afscheid. Daar zou men nu dus spijt van hebben. De goede ontwikkeling van Malen is ook bij Arsenal opgemerkt. Volgens The Sun zou manager Mikel Arteta hem een nieuwe kans willen geven in Engeland. Bij een gebrek aan doelpunten zou men zelfs al een bod in januari in overweging willen nemen. Ook Juventus zou warme interesse tonen voor Malen. Het medium noemt geen bedragen.

Misschien ligt de toekomst van Steven Berghuis wel bij de nummer twee-na-laatst van de Serie A, Parma. Volgens het medium Calciomercato zijn de Italianen in ieder geval concreet in de markt voor de aanvaller, die ze naar verluidt in de winterstop al naar het Stadio Ennio Tardini willen halen. Het is inmiddels algemeen bekend dat er een afspraak op tafel ligt tussen Berghuis en Feyenoord waardoor de vleugelspits voor slechts 8 miljoen euro mag vertrekken. De bovengenoemde website schrijft echter dat Parma nóg minder wil betalen voor zijn doelwit, waardoor de club zal moeten onderhandelen met technisch directeur Frank Arnesen. Berghuis werd in de zomer meermaals gelinkt aan een vertrek uit De Kuip, maar bleef de Rotterdammers trouw. Daarover vertelde hij onlangs: “Ik heb voor mezelf een soort lijst gemaakt met tien, vijftien clubs, waarover ik zou willen nadenken. Maar interesse bleef lang uit. Tot de laatste dagen, maar ook toen werd die nooit echt concreet. Dus heb ik niet hoeven nadenken over een vertrek bij Feyenoord.” Het lijkt zéér onwaarschijnlijk dat Parma op zijn lijstje met tien à vijftien clubs staat.

Buitenland:

Stellen dat de carrière van Sergiño Dest in de lift zit, is eigenlijk nog een understatement. De vleugelverdediger werkte zich in het afgelopen seizoen op tot vaste basisspeler bij Ajax en verdiende met zijn spel een transfer naar het grote FC Barcelona. Gaat het niet wat te snel? In gesprek met Voetbal International reageert de back: “Dat vraag ik mezelf ook weleens af. Maar alles in het afgelopen jaar voelde eigenlijk heel goed. Ik merkte dat ik het allemaal wel aankon. Dan gaat het inderdaad snel, maar niet té snel. Ook nu niet, nu ik deze stap heb gemaakt.” Dest gaat verder: “Mensen kunnen denken dat ik te vroeg naar Barcelona ben gegaan, dat ik langer bij Ajax had moeten blijven. Maar ik zie dat anders. Als je naar Spanje gaat om er te leven, leer je eerder en beter Spaans dan dat je het in Nederland leert. Zo zie ik het met voetbal ook. Ik denk: Als ik bij Barcelona ben, kan ik mezelf sneller naar een bepaald niveau ontwikkelen. Het is een uitdaging, maar daar hou ik van. Als het me lukt me aan te passen aan het niveau, is er hier voor mij een heel mooie toekomst weggelegd.”

Lionel Messi diende in de afgelopen zomer een officieel transferverzoek in bij zijn werkgever FC Barcelona, met een hele hoop heibel als gevolg. Gerard Piqué is van mening dat er niet goed omgesprongen wordt met de Argentijnse superster. In een interview met La Vanguardia vertelt de verdediger: “Ik heb Leo gevraagd om vol te houden, het Camp Nou moet zijn naam dragen. Messi verdient alles. Ik heb in die tijd niet veel contact met hem gehad. Het was voor hem iets persoonlijks. Ik weet nog dat ik hem een berichtje had gestuurd: het is maar een jaar, dan komen er weer nieuwe mensen.” Piqué kraakt de clubleiding van Barça: “Leo is een speler die al zestien jaar bij de club speelt. Hoe kan het zo zijn dat de beste speler aller tijden op een dag wakker wordt en een brief stuurt naar de club waarin hij aangeeft dat hij niet gehoord wordt? Het is schokkend. Het nieuwe stadion zou zijn naam moeten dragen.” De mandekker laat verder weten het onbegrijpelijk te vinden dat clubiconen niet aan Barcelona verbonden zijn. “Ik ben verrast dat mensen zoals Josep Guardiola, Xavi, Carles Puyol en Víctor Valdés niet meer voor de club actief zijn. Je moet hen altijd behouden. Zij zijn onderdeel van de clubgeschiedenis.”

Berghuis naar Parma?

  • Moet hij doen
  • Moet hij niet doen
86+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

15:13
12+
Van den Brom stelt keiharde eis aan Vitesse-terugkeer
15:00
8+
Vermoedelijke opstelling Ajax: ‘Van ‘t Schip switcht, terugkeer Henderson’
14:44
8+
Heerenveen-smaakmaker vraagteken voor PSV-clash
14:30
7889+
‘Dreun voor Steven Berghuis én Noa Lang’
14:16
467+
‘Liverpool doet ferm bod, Te Kloese reageert’
14:00
26+
Het Feyenoord-talent dat klaar is voor hogerop, slapen de clubs?
13:49
114+
“Als de Ajax-spelers dat niet aankunnen, zijn ze dat shirt niet waard”
13:34
96+
Bosz bevestigt horrornieuws: “Kapot van, verschrikkelijk”
13:20
118+
‘Groot gevaar gevaar Liverpool-aanstelling Slot’
13:02
75+
FC Porto doet opmerkelijke ‘Conceicão-onthulling’
12:47
415+
‘Slot heeft beslissing over Liverpool al genomen’
12:33
412+
‘Verrassende transfermove Xavi Simons’
12:18
321+
Grote update over Slot en Liverpool
12:11
26+
Bram van Polen (38) hangt kicksen aan de wilgen
12:00
13+
Spotify-playlists Feyenoord: Andrea Bocelli en rap uit 020
11:48
202+
‘Frenkie de Jong lijnrecht tegenover Barça’
11:33
396+
Oud Ajax-spits terug naar Amsterdam als opvolger Brobbey?
11:18
134+
Derksen reageert op aangifte die tegen hem is gedaan
11:03
477+
Steven Bergwijn voor ‘mooi bedrag’ weg bij Ajax?
10:51
373+
Litmanen sluit baan bij Ajax niet uit: ‘We zullen zien’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie