‘Nederlands elftal met stuntopstelling tegen Spanje’

Foto: ‘Nederlands elftal met stuntopstelling tegen Spanje’

Omdat alle clubs te maken hebben met een ontzettend druk programma, komt de aankomende interlandperiode (halverwege november) eigenlijk een beetje ongewenst. Als klap op de vuurpijl oefent het Nederlands elftal ook nog eens tegen Spanje. Sjoerd Mossou pleit voor een ‘feestopstelling’.

De columnist schrijft in het Algemeen Dagblad: “Roep 13 of 14 man speciaal op voor dit duel. Zo voorkom je een spagaat met de belastbaarheid van vaste internationals. Zij kunnen in Zeist een volle week trainen. En twee: De Boer voorkomt dat chagrijn over resultaat/ uitvoering doorwerkt naar de klussen met échte belangen tegen Bosnië en Polen.”

Hoe moet Oranje er dan uitzien? “Justin Bijlow niet op doel tegen Belarus, maar eerder in de week wel bij Oranje tegen Spanje. Maak een defensie met andere Jong Oranjeklanten Deyovaisio Zeefuik (Hertha BSC), Perr Schuurs (Ajax) en Sven Botman (Lille). En vul ‘m aan met linksback Patrick van Aanholt (Crystal Palace). De ervaren Van Aanholt is al een vaste international van het ‘grote’ Oranje, die terug is na blessureleed. Op het middenveld kan Davy Klaassen zich tonen. Samen met Tonny Vilhena en Jerdy Schouten. De 23-jarige Schouten is al anderhalf seizoen prima bezig bij het Italiaanse Bologna. Voor talenten zoals hij kan zo’n ‘etalagewedstrijd’ (plus een paar dagen trainen in Zeist) zomaar de opstap zijn naar meer.”

Mossou gaat verder: “Resteert de aanval, een linie waar Oranje normaal nog niet overloopt van topkwaliteit. Maar met van rechts naar links Javairô Dilrosun, Wout Weghorst en Cody Gakpo sla je geen pleefiguur. Invallers komen uit de categorie Mitchel Bakker/Hidde ter Avest/Sam Lammers. Bakker en Lammers kennen we van Paris SG en PSV (sinds kort Atalanta). Ter Avest is de ex-rechtsback van FC Twente, die tegenwoordig basisspeler is bij Udinese in de Serie A. Ter Avest (23) was in de jeugdselecties van Oranje altijd een voetballende back. En hij speelt nu in een 3-5-2 systeem. Misschien blijkt Oranje, waar de rechtsbackpositie open ligt, uiteindelijk te hoog gegrepen. Maar dat weet je pas als je het eens uitprobeert.”

Moet De Boer dit doen?

  • Ja, leuk
  • Nee…
1336+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

10:37
6+
‘Nieuwe geïnteresseerde in Gravenberch’
10:20
5+
“De KNVB-beker is een soort antipool van de Super League geworden”
10:07
10+
Cillessen wil geschiedenis schrijven met NEC
10:00
16+
Legendes offeren zich op voor het goede doel: “3 dagen spierpijn”
09:44
40+
‘Opvolger Ten Hag staat klaar’
09:19
38+
‘Van Bommel op lijstje van Italiaanse topclub’
09:05
21+
AS Roma voelt zich benadeeld door Italiaanse bond
09:00
36+
Legends blikken exclusief vooruit op bijzonder duel met Ajax
08:42
16+
Blinker kijkt met plezier naar de buitenspelers van Feyenoord
08:19
56+
Hancko over moeizaam begin van zijn carrière: “Ik voelde me de flop van de Serie A”
23:36
139+
Kieft laakt Barça: “Helemaal niet zo goed elftal”
23:30
236+
“Bijlow gaat na de bekerfinale weer keepen”
23:14
195+
Verweij tipt Ajax-leiding: “Een verbetering”
23:02
503+
‘Gemeente draait Feyenoord de nek om’
22:50
4+
Juventus ontsnapt met gelijkspel
22:45
554+
Doorbraak bij Feyenoord? “Een opening”
22:30
228+
Hélène Hendriks onthult ‘nieuwe Heerenveen-trainer’
22:23
247+
‘Genadeklap dreigt voor Vitesse’
22:15
120+
Driessen ziet ‘gemiste kans voor PSV’
22:08
299+
Verrassende club voor Van Persie? “Om de hoek”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie