Eredivisie-top doet tóch goede zaken in Europa

Foto: Eredivisie-top doet tóch goede zaken in Europa

De Eredivisie-clubs hebben ondanks de wisselende resultaten toch goede zaken gedaan voor Nederland. De concurrentie profiteerde namelijk niet.

Ajax en PSV verloren deze week, maar Feyenoord pakte een punt in Zagreb en AZ won zelfs bij Napoli. “In totaal pakten Nederlandse clubs in de eerste groepswedstrijden 0,6 punt, wat na de eerste groepswedstrijden in Europa betekent dat we op de coëfficiëntenranglijst België iets zien uitlopen”, weet Voetbal International.

Toch lonkt er goed nieuws: “Nederland heeft al een flinke inhaalslag achter de rug en gaat daar in dit nieuwe seizoen mee verder. Voorafgaande aan de duels op donderdag bedroeg de achterstand op België – de nummer acht – 1,1 punt, inmiddels gaat het om een achterstand van 0,9 punt. Beide landen hebben nog vier teams die actief zijn in Europa.”

VI voegt toe: “Hoe deed de rest van de concurrentie het? Slecht, is het simpele antwoord. Oostenrijk, Oekraïne en Turkije waren voorafgaande aan de donderdagwedstrijden de naaste belagers van Nederland, in vergelijking met woensdag is Nederland flink uitgelopen. Zo is het verschil met nummer tien Oostenrijk bijna weer een vol punt, terwijl Oekraïne en Turkije geen enkel punt pakten na nederlagen van Zorya Luhansk en Sivasspor.”

Een toptien-klassering is voldoende voor een rechtstreeks Champions League-ticket voor de landskampioen van 2022. Dit seizoen is dat ook het geval.

Had je dat verwacht?

  • Ja
  • Nee
82+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie