TRANSFERUURTJE: Ajax kent nieuwe spits al, groot Frenkie-nieuws

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax kent nieuwe spits al, groot Frenkie-nieuws

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Ajax kreeg de laatste dagen nogal wat kritiek op het feit dat er geen extra spits bij is gekomen. Dit terwijl de club in de vorm van Danilo Pereira (21) juist een uitstekende aanvalsleider heeft verhuurd, aan FC Twente. “Hij heeft iets extra’s”, merkt oud-trainer Jan van Staa op in VoetbalTijd. “Hij is snel, heeft diepte en is sterk in de afronding. Hij speelt nu elke week en krijgt het vertrouwen. FC Twente is een grote club. Het is een speler waar ik graag naar kijk. Maar het seizoen is nog lang en hij moet het hele seizoen nog door. Vooralsnog is het wel een opvallende spits.” “Hij heeft overzicht”, vult Youri Mulder aan. “Als hij aangespeeld wordt, heeft hij altijd oog voor de derde man. Hij ziet waar zijn vrije medespelers lopen. Je ziet een bepaalde klasse waarvan ik denk: Ajax moet dat ook gezien hebben. Ten Hag heeft hem dus niet weggedaan, maar naar FC Twente gestuurd met het idee van: speel daar, dan kunnen we er later misschien nog iets aan hebben.” Mulder, zelf oud-spits, denkt dan ook zeker dat Danilo zou kunnen slagen in Amsterdam. “Misschien kan hij bij Ajax ook wel slagen. Je moet klasse hebben en dat heeft hij. Door vertrouwen en karakter moet dat boven komen drijven.” Dit seizoen staat de Braziliaan al op 4 goals en 3 assists in 5 wedstrijden voor Twente in de Eredvisie.

Davy Klaassen transfereerde in de voorbije window van Werder Bremen naar Ajax en in Voetbal International vertelt hij waarom hij voor een terugkeer gekozen heeft: “Het klinkt misschien wat vaag, maar de keuze terug te keren is vooral omdat Ajax voor mij Ajax is. Dat is lastig uit te leggen, maar het gevoel is zo sterk.”

Veel Feyenoord-aanhangers zien Henk Fraser helemaal zitten als de nieuwe hoofdtrainer zodra Dick Advocaat vertrekt. Ook Michel van Egmond is enthousiast, maar een dienstverband lijkt ver weg. Van Egmond is positief over de Sparta-trainer. “Het past gewoon, je voelt het”, stelt hij in de VI-podcast Dick Voormekaar. “Zoals je bij Feyenoord bij sommige trainers al kon aanvoelen dat het niks zou worden, zoals Arie Haan, kan je het nu aanvoelen dat het wel past. Het komt allemaal heel oprecht over wat hij doet en hoe hij praat.” VI-journalist Martijn Krabbendam stelt echter dat Fraser niet Advocaat gaat opvolgen. Een pijnlijk verleden speelt hem parten. “Hij heeft in de jeugdopleiding van Feyenoord gewerkt en is met wat problemen weggegaan. Ik weet nog wel dat het speelde. Stanley Brard was hoofd jeugdopleidingen en tussen Brard en Fraser klikte het voor geen meter. Ik ben toen naar een training geweest en dat was heel apart. Fraser gaf de training en Brard liep heel de tijd rondjes om het veld. Alsof hij hem op zijn vingers keek. Daarna is hij ook weggegaan”, aldus Krabbendam, die daarom een hereniging niet ziet gebeuren.

Buitenland:

FC Barcelona heeft dinsdagavond verrassend nieuws naar buiten gebracht. Frenkie de Jong en drie medespelers hebben een gloednieuw contract getekend. De Oranje-international heeft al na 47 wedstrijden voor de Catalanen een contractverlenging te pakken. De 23-jarige De Jong heeft zijn verbintenis opengebroken tot medio 2026. Ondanks deze opwaardering blijft zijn gelimiteerde transfersom 400 miljoen euro. Ook Gerard Piqué, Marc-André ter Stegen en Clément Lenglet hebben hun contract laten verlengen. Zij tekenden tot respectievelijk 2024, 2025 en 2026. Barcelona heeft daar een gelimiteerde transfersom van respectievelijk 500, 500 en 300 miljoen euro aan gekoppeld. Het AD schrijft: “De selectie van Barcelona onderhandelt al enige tijd met de clubleiding over salarisverlaging, met het oog op de coronacrisis. Het overgrote deel van de spelersgroep is het (nog) niet eens met het besluit en de voorwaarden, maar De Jong, Piqué, Ter Stegen en Lenglet zijn dat wél. Zij zien de noodzaak van het brengen van een financieel offer in deze moeilijke tijden, waardoor ze met de clubleiding hebben afgesproken hun contracten te verlengen. In de nieuwe contracten staan dan ook tijdelijke, nieuwe salarisafspraken. Die zou inhouden dat het viertal op de korte termijn wat geld inlevert, maar op de lange termijn daarvoor wordt gecompenseerd.”

Mesut Özil staat nog altijd onder contract bij Arsenal, waar hij een gigantisch salaris binnenharkt. Het lijkt er echter op dat de Duitse nummer tien binnenkort vertrekt bij de Gunners. Zijn toekomst zou in de Amerikaanse Major League Soccer liggen. Voetbal International schrijft op woensdagochtend: “De kans is zeer groot dat Mesut Özil in januari naar de Major League Soccer verkast, zo bericht The Daily Star. De 32-jarige spelmaker hoeft bij Arsenal niet meer te rekenen op speeltijd nadat hij niet eens is ingeschreven voor de Premier League.” Het blad vervolgt: “Onder meer D.C. United durft het naar verluidt wel aan met Özil, wiens contract met Arsenal halverwege 2021 afloopt. Met een weeksalaris van ruim 350.000 euro is de spelmaker de best betaalde speler in de clubhistorie van de Gunners.”

Moet Fraser Advocaat opvolgen?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
165+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

17:50
4+
Oosting baalt van situatie ‘absolute teamplayer’ Brenet
17:29
12+
‘Ajax-flop maakt prachtige stap in eigen land’
17:08
19+
Kökcü sluit weer aan bij Benfica na verzoenend gesprek met Schmidt
16:47
105+
Van ‘t Schip schuldig aan blessure Brobbey? “Je weet dat het fout kan gaan”
16:26
23+
Geschorste Tonali krijgt te maken met nieuwe aanklacht
16:05
65+
Messi weet wanneer hij gaat stoppen: “Dan zal ik dat zeker doen”
15:12
1370+
‘Berghuis heeft bestemming al gekozen’
14:14
1093+
‘Ajax is bang voor beslissing Alex Kroes’
14:00
107+
De indrukwekkende cijfers die Lasse Schöne bij Ajax neerzette
13:56
798+
Withete Koeman krijgt bericht van UEFA
13:52
1722+
‘Ramp voor Daley Blind: nóóit meer’
13:18
707+
Ajax krijgt nú al slecht Klassieker-nieuws
12:35
637+
John van ‘t Schip stopt ermee als Ajax-trainer
12:31
628+
Bizarre actie Dani Alves na ‘Depay-gerucht’
12:27
371+
‘Gigadrama voor Hélène Hendriks’
12:00
106+
Conditie Feyenoord voorkomt rampseizoen
11:50
157+
Vink waarschuwt Koeman: ‘Daar hebben we niet de spelers voor’
11:30
62+
‘Droomtransfer voor Huijsen in de maak’
11:15
239+
‘Ten Hag hengelt topverdediger binnen’
10:50
94+
Oranje-international droomt van terugkeer naar FC Groningen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie