Johan Derksen veegt vloer aan met Ajax: ‘Waardeloos’

Foto: Johan Derksen veegt vloer aan met Ajax: ‘Waardeloos’

Ajax neemt het vandaag op tegen Liverpool en het is natuurlijk de vraag voor welke opstelling oefenmeester Erik ten Hag precies gaat kiezen. Vooral zijn middenveld levert de coach nu al een tijdje hoofdpijn op, al verlicht de komst van Davy Klaassen de zorgen.

Wim Kieft zegt bij Veronica Inside: “Je kan hem er blindelings in zetten, hij weet hoe er gevoetbald wordt. Het ligt natuurlijk niet bij Klaassen, want de vraag is hoe hij zijn middenveld gaat bezetten tegen een ploeg die zo enorm goed is in omschakelen. Als je met Ryan Gravenberch en Mohammed Kudus gaat spelen… Kudus heeft nog nooit op dit niveau gespeeld en Gravenberch heeft nog weinig ervaring. Ik denk dat hij defensieve zekerheid gaat inbouwen, Edson Álvarez of Lisandro Martínez heb je ook nog achter de hand.”

Johan Derksen reageert vinnig: “Dat vind ik bijna vloeken tegen het voetbal, als je hele goede spelers tot je beschikking hebt. Die twee zijn waardeloze aankopen, die voegen helemaal niets toe. Martínez is een hele gewone voetballer. Daley Blind zou ik wel voor het evenwicht op het middenveld willen hebben, dat is een verstandige en rustige jongen. Ik denk hij toch in het centrum gaat spelen en zij krijgen het moeilijk, want de centrumverdedigers zijn niet zo snel en niet zo sterk in de lucht. Dat is op dit niveau een kwetsbaar centrum.”

De voormalige hoofdredacteur van Voetbal International vervolgt: “Het is niet verstandig als de backs over de vleugelspelers heen gaan en de achterlijn bij de tegenstander willen halen, want dan vallen er gaten en zijn ze weg. Of Ajax moet inzakken? Ze moeten een beetje doen wat Dick Advocaat met Feyenoord doet, dat ze op een kleine ruimte moeten gaan spelen. Daar is Liverpool minder bedreven in.”

Martínez en Álvarez waardeloos?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
433+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie