Solskjaer: “Deze jongens kunnen écht voetballen”

Foto: Solskjaer: “Deze jongens kunnen écht voetballen”

De seizoenstart van Manchester United is niet geweldig te noemen, maar gisteren verrasten de Red Devils door met 1-2 van Paris Saint-Germain te winnen in de Champions League. Twee seizoenen geleden zegevierden de Engelsen ook al in het Parc des Princes.

Deze overwinning voelt echter anders aan, vindt Ole Gunnar Solskjaer. Hij zegt namelijk tegen de Engelse pers: “Deze wedstrijd zorgt voor een ander gevoel. Hoewel we ook nu weer van een geweldig team hebben gewonnen, staan we dit keer pas aan het begin van de groepsfase. De vorige keer ging het om de knock-outfase, dat zorgde voor een euforisch gevoel, terwijl het dit keer wat sterieler aanvoelde. Vanwege de afwezigheid van de fans, uiteraard. Er is hier niemand om het mee te vieren.”

Marcus Rashford maakte de beslissende 1-2: “Marcus is geweldig, hij heeft zich enorm ontwikkeld. Hij kreeg vanavond meer kansen, degene waaruit hij scoorde was bijna zijn moeilijkste, haha. Hoe goed hij is in vergelijking met Kylian Mbappé? Nou, volgens mij zijn het allebei zeer bescheiden en hardwerkende jongens, dus het is mooi om te zien dat ze het zo goed doen.”

Het zelfvertrouwen van United heeft een boost gekregen: “Het draait in het voetbal uiteindelijk allemaal om wat er tussen je oren zit. Ja, je hebt ook talent, een goede fysieke gesteldheid en techniek nodig. Maar als het in de bovenkamer goed zit, dan krijg je dit soort wedstrijden. Deze jongens kunnen écht voetballen. Sowieso is de teamspirit geweldig sinds ze allemaal terug zijn van de interlandperiode. Ik ben dolblij voor ze, we hebben onze vorm terug.”

Wat voor seizoen gaat United draaien?

  • Een goed seizoen
  • Een middelmatig seizoen
  • Een slecht seizoen
96+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie