TRANSFERUURTJE: Feyenoord wilde Ajax-revelatie, ‘kom naar PSV’

Foto: TRANSFERUURTJE: Feyenoord wilde Ajax-revelatie, ‘kom naar PSV’

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Juventus wil anderhalf jaar na Matthijs de Ligt opnieuw een speler van Ajax naar Turijn halen. De Italiaanse grootmacht heeft warme belangstelling voor Nicolás Tagliafico. Eigenlijk lag het al voor de hand dat Tagliafico afgelopen zomer zou vertrekken. De Argentijnse linksback werd om de haverklap gelinkt aan geïnteresseerde clubs en met Ajax had hij de afspraak dat hij voor zo’n 25 miljoen euro mocht vertrekken. Mede door de coronacrisis durfden zij het echter niet aan om de deal definitief af te ronden, zoals in het geval van Manchester City. De Engelse topclub zou in januari willen toeslaan als het Oleksandr Zinchenko alsnog kwijt weet te raken, maar er komt serieuze concurrentie uit Turijn. Volgens Calciomercatoweb.it realiseert Juventus zich dat een nieuwe linksback nodig is en Tagliafico zou als de ideale optie zijn aangemerkt.

Feyenoord had afgelopen zomer een grote slag willen slaan op de transfermarkt. Dat onthulde clubwatcher Mikos Gouka maandagavond in het FOX Sports-programma Voetbalpraat. “Voor de coronacrisis had Feyenoord echt een plan liggen, niet des Feyenoords”, stelt Gouka. “Ze hadden echt een plan en het is niet zo dat ze puur naar Studio Sport hebben gekeken. Daar lijkt het nu wel op met Diemers, want dat is een Studio Sport-aankoop. Maar daarvoor hadden ze Kudus bijvoorbeeld op de lijst. Arnesen kent hem goed en die bedragen dachten ze ook nog neer te kunnen leggen. Joey Veerman en Chidera Ejuke, dat soort spelers… Maar plots was het niet meer negen miljoen wat ze konden neerleggen, maar helemaal niets meer. Toen hebben ze Diemers aangetrokken”, aldus de AD-journalist. Mohammed Kudus trok uiteindelijk voor 9 miljoen euro naar Ajax, waar hij dit seizoen uitblinkt. Veerman speelt nog voor sc Heerenveen, dat Ejuke voor twaalf miljoen aan CSKA Moskou verkocht.Mario Götze verraste begin oktober vriend en vijand door een contract te tekenen bij PSV. De Duitser hoopt nu een andere grote naam te verleiden tot een hereniging in Eindhoven. RTL Nieuws bericht: “De Duitser, die het winnende doelpunt in de WK-finale van 2014 scoorde, probeert nu een andere WK-held naar Eindhoven te lokken. Op Instagram deelde Götze gisteren een video van zijn doelpunt tegen PEC Zwolle. (…) André Schürrle, oud-teamgenoot van Götze, was er als de kippen bij en reageerde met drie spierballen-emoji’s. Götze antwoordde met een knipoog: ‘Kom naar PSV.’

Buitenland:

Donny van de Beek transfereerde onlangs voor ongeveer 40 miljoen euro van Ajax naar Manchester United, maar daar is hij voorlopig de nummer twaalf in de selectie van oefenmeester Ole Gunnar Solskjaer. De middenvelder mag eigenlijk nooit beginnen. In het afgelopen weekend speelden de Red Devils tegen Newcastle United en kregen Paul Pogba en Nemanja Matic rust, maar wéér zat Van de Beek op de bank. Nigel de Jong zegt echter bij beIN Sports dat hij die keuze wel begrijpt, omdat Bruno Fernandes op de favoriete positie van de Oranje-international stond: “Donny is geen controleur, maar een box-to-box-speler, een nummer tien. Fernandes is qua technische vaardigheden gewoon beter. Maar aan de andere kant: als je Van de Beek haalt, haal je hem niet alleen voor de toekomst. ‘Hij moet eerst wennen…’ Nee, hij moet nu spelen.” De voormalige mannetjesputter weet dat er al wat speelt… “Je haalt hem niet voor de bank en ik denk dat het laatste woord hier nog niet over gesproken is. Ik hoorde dat zijn zaakwaarnemer (Guido Albers, red.) er ook niet blij mee is, dat hij al in gesprek is met Manchester United.”

Adama Traoré stond in de zomer in de belangstelling van een hele batterij aan grootmachten, maar die konden de trekker niet overhalen wegens de coronacrisis en de pittige vraagprijs van Wolverhampton Wanderers. De aanvaller lijkt nog wel even bij de Wolves te blijven. Volgens het boulevardblad The Sun staat hij namelijk op het punt om een contractverlenging te ondertekenen in het Molineux Stadium. Het medium weet dat de clubleiding van Wolverhampton de kersverse international van Spanje overtuigd heeft met een salaris van liefst 110.000 euro per week, waarmee hij de absolute grootverdiener wordt. Naar verluidt staat Traoré al een tijdje in de belangstelling van onder meer Liverpool en FC Barcelona, maar daar slaan de beresterke aanvaller en zijn club dus geen acht op. Trainer Nuno reageert: “Speculaties over onze spelers doen ons niets. We weten wat we moeten doen.”

Moet PSV een poging wagen bij Schürrle?

  • Vind ik wel
  • Nee…
81+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
25+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
17+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
16+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
10+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
189+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
77+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
28+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
135+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
52+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
20:47
73+
Mourinho deed Schweinsteiger pijn op zijn verjaardag
20:27
415+
De Boer maakte ‘onbewust’ juist keuze bij Ajax
20:12
180+
Barcelona-ruzie gaat door: “Ik heb normen en waarden”
19:44
272+
‘Kansloos’ Vitesse kan hulp vergeten
19:24
714+
Huurling Ajax maakt grote indruk: “Van wereldklasse”
19:09
164+
‘Ajax moet snel zijn: toptarget krijgt aanbieding’
18:49
8608+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
18:24
1930+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
18:14
3245+
‘Gast nóóit meer in De Oranjezondag’
18:11
544+
‘Nieuwe ‘Ajax-transfer’ Erik ten Hag: 60 miljoen’
17:32
956+
‘Toekomst Lutsharel Geertruida staat al vast’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie