Volendam kleineert na PSV-talenten ook Jong AZ

FC Volendam heeft maandagavond indruk gemaakt in de Keuken Kampioen Divisie. Enkele dagen na de 5-1 overwinning op Jong PSV werd ook Jong AZ met duidelijke cijfers opzij gezet: 2-6.

Waar het elftal van Wim Jonk tegen de PSV-talenten pas in de tweede helft op stoom kwam, daar was het tegen de AZ-talenten al na vier minuten raak. Vanuit een hoekschop had Marco Tol in twee pogingen succes. Daarna ging het snel: op aangeven van Nick Doodeman tilden Francesco Antonucci en Martijn Kaars de voorsprong naar 0-3.

Mohamed Taabouni bracht de spanning nog wel terug, maar FC Volendam liep nog voor rust uit naar 1-4. Ibrahim El Kadiri schoot de vierde binnen. In de tweede helft troffen ook Derry Murkin en Samuele Mulattieri nog doel namens FC Volendam. AZ’er Yusuf Barasi scoorde nog tegen.

FC Volendam staat nu zevende in de Keuken Kampioen Divisie. Eerder op de avond wonnen De Graafschap en Jong Ajax van respectievelijk Helmond Sport (1-2) en Jong FC Utrecht (3-2), waar Roda JC Kerkrade en Telstar elkaar op 1-1 hielden.

Gaat FC Volendam opnieuw hoge ogen gooien dit seizoen?