TRANSFERUURTJE: 16 miljoen voor Messi, Ajax faalt

Foto: TRANSFERUURTJE: 16 miljoen voor Messi, Ajax faalt

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Oefenmeester Erik ten Hag heeft een goede selectie tot zijn beschikking bij Ajax, maar dat mist nu al een tijdje een topspits. Lassina Traoré stond op nummer negen tegen sc Heerenveen, maar het is eigenlijk al een tijdje bekend dat hij tekortkomt. En dat terwijl de Amsterdammers wat dit betreft een rijke geschiedenis hebben, te beginnen met Johan Cruijff. Hugo Borst schrijft in het Algemeen Dagblad: “Na Cruijff viel er een gat. De een had een rotte knie, de ander alleen kapsones, veel gasten konden alleen koppen, de meesten hadden gewoon te weinig talent. In de jeugdopleiding zat niks. Hé, daar kwam er toch eentje door. Wim Kieft scoorde als een gek, maar omdat een jeugdspeler genaamd Marco van Basten beter werd geacht, verkocht Ajax Kieft. Die Van Basten bleek inderdaad van het niveau Cruijff.” Hij gaat verder: “De volgende die zich kon meten met Cruijff en Van Basten: Patrick Kluivert. Nog één keer kwam er een geniale spits voorbij. Zlatan Ibrahimovic. Briljant gescout. Ze begrepen hem in Amsterdam niet. Je had ook nog Suárez. Geen Cruijff-niveau, maar een heerlijk bijtertje, zeer productief.” De Uruguayaan transfereerde in 2011 naar Liverpool… “Waar kijken we de laatste jaren naar? Slechte spitsen, jonge spitsen, aardige spitsen, modale spitsen. Woensdag tegen Liverpool staat Tadic weer in de spits. Dat doet hij knap, maar een gelegenheidsspits blijft hij. Waarom werd Lewandowski op zijn zestiende niet gescout? Of Aubameyang? Of Lukaku? Waar in de scouting gaat het precies mis?Dick Advocaat zorgde zondagmiddag voor een opvallend beeld. De trainer van Feyenoord zocht nadrukkelijk contact met de 22-jarige Abdou Harroui van Sparta Rotterdam. Advocaat en Harroui spraken in De Kuip met elkaar en dat betrof meer dan een kort onderonsje. “We spraken met elkaar over de volgende stap”, gaf de Spartaan ruiterlijk toe in gesprek met FOX Sports. Of die volgende stap een wintertransfer naar Feyenoord is? “Dat kan ik niet vertellen, we hadden gewoon een gesprek. Ik ken hem natuurlijk al best lang en we bespraken de volgende stap. Hoe hij daar in staat en hoe ik daar in sta”, aldus Harroui. De aanvallende middenvelder kon afgelopen zomer al overstappen naar FC Groningen, maar het prijskaartje bleek voor de Trots van het Noorden te gortig. Naar verluidt ging het om 3 miljoen euro. Mogelijk kaapt Feyenoord Harroui dus weg voor de neus van Groningen, zoals dat eerder lukte met Mark Diemers.


Mario Götze verraste vriend en vijand door op de allerlaatste dag van de transfermarkt een contract voor twee seizoenen te ondertekenen in het Philips Stadion bij PSV. Bastian Schweinsteiger had liever gezien dat zijn voormalige teamgenoot een andere club had gekozen… De Duitser, die met Götze samenspeelde bij Bayern München en Die Mannschaft, vertelt aan het magazine Kicker: “Het is jammer dat hij een paar stappen achteruit zet.” Daar voegt hij echter snel aan toe: “Ik hoop dat hij een nieuwe start kan maken.” Op het wereldkampioenschap van 2014 maakte Götze nog de winnende treffer in de finale tegen Argentinië, maar daarna raakte hij een beetje in de vergetelheid… “Hij zal niet tevreden zijn met het verloop van zijn carrière. De omgeving speelt voor sommige voetballers een rol, mogelijk ook voor hem. Maar het is jammer dat hij in zijn beste jaren een paar stappen terug heeft gezet.”

Buitenland:

Lionel Messi diende deze zomer een transferverzoek in bij FC Barcelona, maar de Catalanen lieten hem niet gaan en de Argentijn vertelde het seizoen af te maken in het Camp Nou-stadion. Mogelijk komt het echter tóch niet zo ver. Volgens de Engelse media gaat Manchester City namelijk een poging wagen om de superster in januari al naar het Etihad Stadium te halen. En krijgen de Citizens hun zin, dan maakt Messi een behoorlijk bizarre transfer. Oefenmeester Josep Guardiola hoopt namelijk gebruik te maken van de financieel precaire situatie van Barça. Verschillende media, waaronder bijvoorbeeld de Daily Star, schrijven op maandagochtend dat het de bedoeling is dat de international van Argentinië voor slechts 16 miljoen euro naar Manchester komt. En dat is natuurlijk een fooi voor de voetballer die velen zien als de beste speler aller tijden.

Harroui een goede speler voor Feyenoord?

  • Ja
  • Nee
182+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie