‘Wegvallen Van Dijk kost Liverpool kampioenschap’

Foto: ‘Wegvallen Van Dijk kost Liverpool kampioenschap’

Virgil van Dijk komt dit seizoen niet meer in actie voor Liverpool. De verdediger ondergaat binnenkort een knieoperatie en moet vervolgens zeven à negen maanden revalideren. Kost dat de Reds de kop? In Engeland is men bang van wel…

Jamie Carragher zegt bij Sky Sports: “Dit gooit de race volledig open. De grote vraag is nu: kan Liverpool de competitie winnen zonder Van Dijk? Ik denk dat elke kampioensploeg drie of vier spelers heeft van wie het wegvallen niet is op te vangen, hoe goed je manager of hoe groot je selectie ook is. Ik vond Liverpool voorafgaand aan dit seizoen nog steeds de te kloppen ploeg, maar nu het er naar uitziet dat Van Dijk er voor de rest van het seizoen uitligt, wordt het alle hens aan dek voor Liverpool.”

Door het zomerse vertrek van Dejan Lovren is de spoeling opeens dun: “Ik denk dat Liverpool in januari de transfermarkt op moet. En niet alleen vanwege de blessure van Van Dijk. Liverpool was al kwetsbaar op die positie. Ze zijn Lovren al kwijtgeraakt en de andere spelers op die positie zijn erg blessuregevoelig. Anders zou dat hun doelen in de weg kunnen staan.”

Graeme Souness is het hiermee eens: “Als je me voor het seizoen zou hebben gevraagd welke speler Liverpool een groot deel van het seizoen niet zou kunnen missen, zou ik Van Dijk hebben gekozen. Andere mensen zouden misschien Sadio Mané of Mohamed Salah zeggen, maar Liverpool heeft zonder een van hen nog steeds genoeg goals in de ploeg. Maar achterin is hij de katalysator van alles wat ze doen. Dit is een enorme klap en het laatste dat Liverpool kon gebruiken.”

Wordt Liverpool kampioen?

  • Ja
  • Nee
59+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie