‘Ajax-scouting en Overmars falen keihard’

Foto: ‘Ajax-scouting en Overmars falen keihard’

Oefenmeester Erik ten Hag heeft een goede selectie tot zijn beschikking bij Ajax, maar dat mist nu al een tijdje een topspits. Lassina Traoré stond op nummer negen tegen sc Heerenveen, maar het is eigenlijk al een tijdje bekend dat hij tekortkomt.

En dat terwijl de Amsterdammers wat dit betreft een rijke geschiedenis hebben, te beginnen met Johan Cruijff. Hugo Borst schrijft in het Algemeen Dagblad: “Na Cruijff viel er een gat. De een had een rotte knie, de ander alleen kapsones, veel gasten konden alleen koppen, de meesten hadden gewoon te weinig talent. In de jeugdopleiding zat niks. Hé, daar kwam er toch eentje door. Wim Kieft scoorde als een gek, maar omdat een jeugdspeler genaamd Marco van Basten beter werd geacht, verkocht Ajax Kieft. Die Van Basten bleek inderdaad van het niveau Cruijff.”

Hij gaat verder: “De volgende die zich kon meten met Cruijff en Van Basten: Patrick Kluivert. Nog één keer kwam er een geniale spits voorbij. Zlatan Ibrahimovic. Briljant gescout. Ze begrepen hem in Amsterdam niet. Je had ook nog Suárez. Geen Cruijff-niveau, maar een heerlijk bijtertje, zeer productief.”

De Uruguayaan transfereerde in 2011 naar Liverpool… “Waar kijken we de laatste jaren naar? Slechte spitsen, jonge spitsen, aardige spitsen, modale spitsen. Woensdag tegen Liverpool staat Tadic weer in de spits. Dat doet hij knap, maar een gelegenheidsspits blijft hij. Waarom werd Lewandowski op zijn zestiende niet gescout? Of Aubameyang? Of Lukaku? Waar in de scouting gaat het precies mis? Of faalt de jeugdopleiding? Donyell Malen vertrok bij Ajax op zijn zestiende, Steven Bergwijn op zijn dertiende. Antony en Kudus, geweldige spelers. Maar geen spitsen.”

Faalt Ajax wat dit betreft?

  • Ja
  • Nee
691+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie