‘Morrende leiding grijpt in bij Ajax’

Foto: ‘Morrende leiding grijpt in bij Ajax’

Met een 5-1 overwinning op sc Heerenveen heeft Ajax zich gerevancheerd voor de moeizame fase van vóór de interlandperiode. Volgens De Telegraaf komen de succesvolle wijzigingen niet zozeer op het conto van trainer Erik ten Hag.

Ajax-watcher Mike Verweij schrijft: “De blinde vlekken van Ten Hag blijven moeilijk te verklaren. Iedereen in kroeg of sportkantine wist in september 2018 dat het geen goed idee was om Frenkie de Jong tijdens PSV-Ajax (3-0) aan Luuk de Jong te koppelen. Nu zag iedereen dat het dit seizoen met Edson Alvarez als een van de twee verdedigende middenvelders, Quincy Promes op tien en Zakaria Labyad in de spits niet liep.”

“Dat de irritatie daarover ook tot de directiekamer was doorgedrongen, bleek aan het begin van deze maand. Al zei Marc Overmars het voor de camera van Ajax TV met een glimlach, de boodschap was duidelijk. ‘Erik moet de poppetjes op de juiste plaats zetten'”, vervolgt de krant. “Dat lukte – met de nodige directiedwang – dus tegen de Friezen. Klaassen nam als nummer zes naast Ryan Gravenberch de plaats op het middenveld in van Alvarez. En de weer fitte Mohammed Kudus loste Promes af als schaduwspits.”

De spitspositie is nog een heikel punt. “Labyad ontbrak, omdat hij zondagochtend vader was geworden van een dochter. Maar Ten Hag had sowieso voor Lassina Traoré in de spits gekozen. De klerenkast uit Burkina Faso was de enige dissonant, waardoor het laatste puzzelstukje dat goed moet vallen dat van de nummer negen-positie is. Vriend en vijand is het erover eens dat Dusan Tadic de beste optie is, waardoor Antony, Promes en – de gisteren als rechtsbuiten opgestelde – David Neres met zijn drieën kunnen uitvechten wie er op de flanken moeten staan.

Terecht?

  • Ja
  • Nee
1302+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie