‘Grote wending bij Feyenoord na besluit Advocaat en Kuyt’

Foto: ‘Grote wending bij Feyenoord na besluit Advocaat en Kuyt’

Het leek een uitgemaakte zaak dat Dirk Kuyt na Dick Advocaat de nieuwe hoofdtrainer van Feyenoord zou worden. De Telegraaf zinspeelt echter op een andere trainerswissel.

Clubwatcher Marcel van der Kraan schrijft: “De Rotterdammers zoeken na dit seizoen een opvolger voor Dick Advocaat, die herhaaldelijk heeft laten weten dat hij na deze voetbaljaargang echt een punt achter zijn loopbaan zet. Alleen als Advocaat een zéér succesvol seizoen zou meemaken met Feyenoord is er bij de leiding van de Stadionclub nog hoop dat ze hem zouden kunnen verleiden tot nog één verlenging.”

Op dit moment lijkt die optie echter niet realistisch. “Een jaar geleden werd Dirk Kuyt nog beschouwd als een directe opvolger van Advocaat, maar de ex-international heeft er voor gekozen om voorlopig even geen elftal te coachen en vindt het zowel in zijn privé- als werksituatie prettig om een tijdje uit de schijnwerpers te blijven. Hij is nog wel actief bij Feyenoord, maar dat is niet meer op fulltime-basis.”


Het medium noemt Henk Fraser van Sparta Rotterdam als mogelijke opvolger. Hij stuntte door met zijn team voor het tweede opeenvolgende seizoen een gelijkspel uit het vuur te slepen in De Kuip. “Hij is er niet de man naar om zichzelf op de borst te slaan en hij zal zich ook nooit aanbieden bij zijn oude club. Maar diep van binnen is er een stille wens om op een dag hoofdtrainer in De Kuip te worden. Met Feyenoord boekte hij als speler zijn grootste successen en hij weet inmiddels dat je zonder vlieguren niet hoeft aan te komen bij een topclub.”

Fraser (54) ligt nog tot medio 2022 vast bij Sparta. “Maar in het twee maanden terug verlengde contract zit een clausule dat hij na dit seizoen zou kunnen vertrekken. Daar moet dan wel een afkoopsom voor worden betaald, maar die is volgens ingewijden voor elke club in de topvijf moeiteloos op te hoesten”, aldus De Telegraaf.

Blij mee?

  • Ja
  • Nee
1127+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie