Maduro onder de indruk: “Zo’n speler heeft Ajax nodig”

Foto: Maduro onder de indruk: “Zo’n speler heeft Ajax nodig”

Ajax won vanmiddag met 5-1 van sc Heerenveen, in een iets aangepaste formatie. Zo stond het middenveld met Mohammed Kudus, Ryan Gravenberch en Davy Klaassen erg goed. Dat constateert analist Hedwiges Maduro op FOX Sports.

“Ik zou het zo laten, dus met Klaassen, Gravenberch en Kudus op het middenveld. Tadic in de spits, Antony en Neres aan de zijkanten. Zo zou ik het doen, maar Ten Hag heeft nog wat dagen de tijd om na te denken”, steekt Maduro van wal.

De oud-Ajacied heeft nog wel wat verbeterpunten. “Ze moeten met meer lef spelen als ze bovenin willen blijven. Vooral verdedigend en aan de bal moeten ze meer lef tonen, dan komt het wel goed.” En over de rentree van Klaassen zegt Maduro: “Zo’n speler heeft Ajax nodig. We horen nu ook alles. Je hoort dat Blind iedereen goed neerzet en Klaassen doet dat naar voren. Hij is gewend om bij Ajax met de punt naar achteren te spelen. Nu spelen ze met een tien en moet Klaassen controlerender zijn en z’n momenten pakken, wanneer gaat hij naar voren en wanneer niet? Maar dat heeft hij zo door.”

Klaassen lijkt dus absoluut een versterking. “Ook in de communicatie. Blind staat nu achterin, samen met Schuurs. Dat Klaassen er nu bij komt is prima qua communicatie naar elkaar toe. Je staat binnen een paar minuten goed. Als de tegenstander iets anders doet, is dat waardevol. Het lijkt alsof alles ineens goed loopt, maar dat komt door de communicatie van Blind en Klaassen.”

Vond jij dit middenveld ook de beste optie zo?

  • Ja
  • Nee, ik zou het anders doen
283+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie