Zwak Feyenoord speelt gelijk tegen Sparta Rotterdam

Feyenoord is er niet in geslaagd om zijn koploperpositie te belonen met een overwinning. In de thuiswedstrijd tegen stadsgenoot Sparta Rotterdam kwam de club niet verder dan een 1-1-gelijkspel. Daarmee werden de punten onderling verdeeld.

Feyenoord leek in eerste instantie nog sterk aan de ontmoeting te beginnen toen Steven Berghuis in een kwartier tijd maar liefst drie kansen kreeg. Geen van de pogingen leidde echter tot een goal. Nog geen tien minuten later ontsnapte Jens Toornstra aan een rode kaart toen hij een counter van Sparta Rotterdam stopte door Abdou Harroui onderuit te halen. Pas vlak voor rust viel de eerste treffer te noteren toen Ridgeciano Haps de score opende namens Feyenoord.

Na rust duurde het niet lang totdat Sparta Rotterdam gelijk maakte. Door een overtreding van Uros Spajic op Harroui mocht Sparta het vanaf de elfmeter proberen. Lennart Thy twijfelde geen moment en schoot de bal achter Justin Bijlow. Ook na die treffer bleef Sparta gevaarlijk, terwijl Feyenoord duidelijk moeite had om lekker in de wedstrijd te komen. Uiteindelijk eindigde het duel in een 1-1 gelijkspel.