Gullit beoordeelt Ziyech: “Nee, je krijgt hier niet die tijd”

Foto: Gullit beoordeelt Ziyech: “Nee, je krijgt hier niet die tijd”

Door twee goals van Timo Werner kwam Chelsea met 2-0 voor tegen Southampton, maar dat kwam terug tot 2-2. Vervolgens maakte Kai Havertz de 3-2, maar weer wisten de Blues hun voorsprong niet vast te houden… het werd nog 3-3.

Bij Ziggo Sport reageert Ruud Gullit op de periode na de 3-2 van Havertz: “Als je ziet hoe ze daarna nog voetballen, dat is echt niet om aan te zien. Geen controle, helemaal niets. Je ziet op het middenveld dat Jorginho en N’Golo Kanté zich het schompes moeten werken. Havertz loopt daar maar een beetje, die doet niet veel. Hij moet gewoon in het midden staan en het middenveld helpen. En dat doet hij gewoon niet.”

Coach Frank Lampard bracht Hakim Ziyech voor Mason Mount en de oud-Ajacied deed het volgens Gullit beter dan Havertz: “Ziyech wil wél het spel naar zich toe trekken, maar die moet ook wennen aan het hoge tempo, en dat hij nu aangepakt wordt. Hij denkt de bal op de rand van de zestien rustig aan te kunnen nemen. Nee, je krijgt hier niet die tijd, ze zitten boven op je.”

Volgens de voormalige spits van AC Milan is de Marokkaan niet de enige die moet wennen aan het tempo in de Premier League: “Kijk vandaag naar Thiago, die speelt dan nog in een hele goede ploeg die echt gas geeft, maar die heeft ook niet veel gedaan in de eerste helft. In de tweede helft kreeg hij een beetje het gevoel hoe hij moest staan en hoe hij moest spelen. Je moet het gewoon zo makkelijk mogelijk houden, één keer, twee keer raken. En je moet die bal zoeken achter de verdediging, gokken op de snelle spits.”

Moet Ziyech gewoon wennen?

  • Ja
  • Nee
223+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie