Debutant Mulenga bewijst meteen waarde voor Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles lijkt er goed aan gedaan te hebben Jacob Mulenga een contract aan te bieden. Bij zijn debuut tegen FC Eindhoven was de ervaren aanvaller direct trefzeker.

Nadat Mulenga al een tijdje meetrainde en oefenduels speelde voor de Deventenaren, besloot de clubleiding de 36-jarige Zambiaan te binden. Zaterdagmiddag tegen Eindhoven begon hij nog op de bank, maar mocht na zeventig minuten zijn debuut maken. Op dat moment stond de thuisploeg al op een 1-0 voorsprong via verdediger Sam Beukema. Zo’n dertien minuten na zijn rentree in het Nederlands betaald voetbal bewees Mulenga het scoren nog altijd niet verleerd te zijn.

In de slotfase tekende Bas Kuipers voor de 3-0 en zo een gemakkelijke overwinning voor de Eagles. Door de zege stijgt de ploeg naar de voorlopig zesde plaats op de Keuken Kampioen Divisie-ranglijst. Eindhoven staat met negen punten uit acht duels onderin de middenmoot.