Komst Davy Klaassen is drama voor Ajacied

Foto: Komst Davy Klaassen is drama voor Ajacied

Davy Klaassen vertrok een paar jaar geleden voor liefst 27 miljoen euro van Ajax naar Everton, maar op Goodison Park kwam hij er niet aan te pas, waarna hij naar Werder Bremen transfereerde. In het hier en nu is hij echter weer terug in de Johan Cruijff ArenA.

In gesprek met de NOS zegt de Ajacied: “Of ik mislukt ben? Ik had het me wel anders voorgesteld, dat lijkt me logisch. Maar ik had het ook niet willen missen.” Vooral bij Everton zat het ook niet mee… “Maar uiteindelijk ben je zelf verantwoordelijk. Ik neem het mezelf niet kwalijk, ik heb altijd alles gegeven. Maar het is wel zo dat ik daar niet mijn beste spel heb laten zien.”

In Amsterdam was hij vooral een aanvallende middenvelder, maar dat veranderde later: “Het gaat mij er vooral om dat ik weer het spel kan spelen dat ik mijn hele leven heb gespeeld. Lekker spelen. Of dat nu op zes is of op tien, het idee achter de speelwijze is belangrijker.” Zijn komst lijkt het einde te betekenen van Edson Álvarez in de basis: “Ik heb natuurlijk andere kanten van mezelf ontwikkeld. In het buitenland had ik minder de bal en ik heb best wel een tijd op zes gespeeld, dus als meer controlerende middenvelder. Dat is alleen maar goed voor me geweest. Aanvallend heb ik mijn hele leven al gespeeld.”

Drie jaar geleden was Klaassen aanvoerder, maar nu heeft Dusan Tadic het voor het zeggen: “Ik ben een persoon die altijd wel verantwoordelijk neemt. Daarvoor hoef ik niet een aanvoerdersband om te hebben of wat dan ook.” Het moge duidelijk zijn, de middenvelder is blij om weer Ajacied te zijn: “Dat Ajax mijn club is, daar was ik allang over uit. Er waren wel wat andere opties, maar daarvoor wilde ik Werder niet inruilen. Maar Ajax is Ajax. Op het moment dat Ajax kwam, was het wel duidelijk.”

Einde Álvarez in de basis?

  • Ja
  • Nee
673+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie