‘Ten Hag heeft moeizame relatie met Ajacieden’

Foto: ‘Ten Hag heeft moeizame relatie met Ajacieden’

De relatie tussen Ajax-trainer Erik ten Hag en De Telegraaf zal de komende tijd waarschijnlijk niet verbeteren. Clubwatcher Mike Verweij trekt in het dagblad harde conclusies.

In een analyse haalt Verweij een aantal pijnlijke voorbeelden aan. “Het niet te volgen beleid van de trainer zorgt er ook voor dat hij in de bijna drie jaar dat hij in Ajax-dienst is nooit een echt warme band met zijn spelers heeft opgebouwd. Matthijs de Ligt, De Jong, Hakim Ziyech, Van de Beek, Joël Veltman, Lasse Schöne en Sergiño Dest vertrokken. Veelzeggend is dat geen van hen in een afscheidsinterview Ten Hag credits gaf voor zijn ontwikkeling of droomtransfer”, aldus de Ajax-watcher.

Daar voegt Verweij aan toe: “De slechte competitiereeks met twee smadelijke nederlagen tegen AZ, in combinatie met de dubbele uitschakeling in Europa (Champions League én Europa League), alsmede de knock-out in de TOTO KNVB-beker, en het gehannes met de opstelling kunnen ingrediënten voor een explosieve cocktail vormen. In het verleden zijn trainers van Ajax voor minder de laan uitgestuurd.”

Op dit moment geniet Ten Hag nog voldoende krediet, zeker omdat directeur Marc Overmars zich solidair verklaarde. Wel staat er een sterke selectie en dus zijn de verwachtingen hoog. “Toch zal ook Ten Hag beseffen dat de cijfers nog zorgelijker worden als er nog meer averij wordt opgelopen”, zo besluit de clubwatcher zijn analyse.

Zorgwekkend?

  • Ja
  • Nee
708+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie