Kieft genoot van Italiaanse passie: ‘Wij hebben een waardeloos volkslied’

Foto: Kieft genoot van Italiaanse passie: ‘Wij hebben een waardeloos volkslied’

Wim Kieft heeft genoten van het Nations League-duel tussen Italië en Nederland. Hij was onder de indruk van het spel van Oranje, maar misschien nog wel meer van de Italiaanse passie.

Dat vertelt Kieft in een nieuwe Koffie met Kieft van Veronica Inside. “Dat begint al met dat volkslied. Kijk, wij hebben een waardeloos volkslied. Ik vind dat wij een depressief volkslied hebben. Er zitten geen hoogteverschillen in. Maar dat Italiaanse volkslied, dat is natuurlijk van een schoonheid, dat is ongekend. En die jongens vinden het ook echt leuk om mee te zingen.” In zijn eigen tijd zong er maar één iemand mee, vertelt Kieft: “Hans van Breukelen. En wij mompelden wel wat mee, want je hebt toch altijd zoiets van: anders zeggen ze weer van: ‘Je hebt geen gevoel voor het vaderland,’ van die azijnzeikers die dat soort dingen dan altijd gaan roepen. Maar er werd nooit gezegd: ‘Je moet meezingen.”

“Maar die Italianen, die hebben a, een mooi volkslied en b, ze hebben die passie natuurlijk. Als je die Chiellini ziet, dat is toch geweldig joh! Ik vind dat zo geweldig, de manier waarop hij bezig is. Hij vreet alles uit: alles wat hij maar kan uitvreten vreet hij uit, en altijd zegt hij ‘Oh sorry, sorry.’ Maar hij zit er bovenop, hij is 36. Hij was Luuk de Jong één keer kwijt, toen maakte De Jong een beweging naar de eerste paal en toen was hij hem even kwijt, maar verder zit hij er zo kort op. Ik vind dat echt geweldig.”

Eens?

  • Ja, ik wel
  • Nee, ik niet
163+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie