‘Feyenoord en PSV snijden zichzelf lelijk in de vinger’

Foto: ‘Feyenoord en PSV snijden zichzelf lelijk in de vinger’

Mohamed Ihattaren (PSV) en Orkun Kökcü (Feyenoord) zijn veelal genoemd als kroonjuweel van hun club, maar de vraag is of de Eredivisie-topclubs maximaal gaan cashen. Transfermarkt heeft beide spelers namelijk een waardedaling toegekend.

Het medium legt uit: “Beiden braken vorig seizoen definitief door in het basiselftal van respectievelijk PSV en Feyenoord, maar kunnen die vorm dit seizoen vooralsnog niet doortrekken. Ihattaren lag zelfs een tijdje overhoop met zijn nieuwe trainer Roger Schmidt, die vond dat de tiener met weinig motivatie op de training stond.” Op dit moment is hij niet eens meer zeker van een basisplaats.

Bij Feyenoord is Kökcü in een soortgelijke situatie beland, al lijkt hij nog iets meer krediet te hebben. “Zowel Ihattaren en Kökcü moeten even een stapje terugzetten om straks weer een enorme stap voorwaarts te zetten”, zo legt marktwaardencoördinator Voetbalimpact uit. “Ze zijn even hun basisplaats kwijtgeraakt en moeten zich terug zien te knokken in het elftal. Daardoor hebben we besloten ze iets lager in te schatten qua marktwaarde.”

Ihattaren zag zijn waarde met twee miljoen euro dalen naar achttien miljoen euro, waar Kökcü een half miljoen euro daalde naar vijftien miljoen. Overigens zag Feyenoord ook de waarde van Nicolai Jörgensen en Luciano Narsingh dalen, maar Marcos Senesi en Steven Berghuis stegen juist. Bij PSV daalde de marktwaarde van zowel Jorrit Hendrix, Erick Guttiérez als Nick Viergever.

Eens?

  • Ja
  • Nee
1004+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie