Clubarts Feyenoord hekelt KNVB om corona-aanpak

Foto: Clubarts Feyenoord hekelt KNVB om corona-aanpak

Clubarts Casper van Eijck staat al sinds de uitbraak er van aan het front in de strijd tegen het coronavirus. De Feyenoord-clubarts is kritisch op de KNVB en diens handelswijze.

Zo vindt Van Eijck het onzin dat de KNVB slechts drie dagen quarantaine voorschrijft als iemand besmet is geraakt. Ook moet er niet zozeer op het testen gehamerd worden, maar meer op andere preventieve maatregelen. “Dat is ook echt zo. Kijk, als mensen naar een teststraat komen, dan zijn ze ziek. Dan zijn ze ook besmettelijk en dragen ze heel veel virus bij zich, om het simpel te zeggen. De KNVB heeft het maar over het testen van spelers, maar het gaat vooral om mensen duidelijk maken waar ze op moeten letten. Hou nou die 1,5 meter afstand, schud geen handen en was je handen met regelmaat. Dat voorkomt besmettingen, testen niet. De KNVB had al lang coronafunctionarissen moeten aanstellen die dat controleren bij de clubs. Dáár gaat het fout, dáár is de winst te behalen”, stelt de dokter in het Algemeen Dagblad.

Inmiddels worden er steeds meer wedstrijden uitgesteld door corona-uitbraken. “De KNVB heeft als regel dat er minimaal dertien spelers over moeten zijn en dat is inclusief een keeper. Maar clubs die veel basisspelers missen, ­kunnen altijd zeggen dat ze spelers in quarantaine moeten doen en dan is er geen wedstrijd.”

Ondertussen blijft Van Eijck onderzoeken doen; hij doet dus eigenlijk het werk van de KNVB, vindt hij. “Ik denk ook dat de voetbalbond dit minimaal financieel zou moeten ondersteunen. De uitkomsten kunnen heel belangrijk zijn. De sport heeft het moeilijk, maar ik zie geen reden om die sector een uitzonderingspositie te geven. Iedereen heeft het toch moeilijk? Voetbal moet oppassen dat het zich in deze tijd niet te elitair opstelt, het gaat wel om de volksgezondheid hier. Dan frons ik soms echt mijn wenkbrauwen als ik mensen hoor discussiëren over hoe het bekertoernooi nu verder moet omdat de amateurclubs niet kunnen spelen. Als je dan ziet wat er dagelijks in de ziekenhuizen gebeurt… Nee, we zijn voorlopig nog niet van het virus af. Helaas.”

De KNVB moet de onderzoeken van Van Eijck financieren

  • Eens
  • Oneens
55+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

12:48
17+
‘Excelsior zwaar benadeeld tegen Ajax’
12:41
494+
‘Rotterdam naait Feyenoord keihard’
12:20
212+
‘Barcelona gaat helemaal los met 1,2 miljard’
12:00
25+
Waarom Mikautadze bij Ajax nooit gaat slagen
11:46
81+
ESPN-analisten kraken ‘kelderklasse-speler’ Ajax
11:35
137+
Grote zorgen om Brobbey-situatie: ‘Het is gek’
11:15
154+
‘Transfergekte bij Manchester United aanstaande’
10:44
187+
Vink ziet groot verschil tussen Ajax en rivalen Feyenoord en PSV
10:31
91+
‘Pasveer neemt Ajax-besluit’
10:00
97+
Op deze manieren kan PSV kampioen worden
09:45
152+
Van ‘t Schip wijst naar groot Ajax-probleem: ‘Al hele seizoen zo’
09:25
165+
Rensch bespreekt discutabel Bergwijn-moment
08:50
224+
Van ‘t Schip komt met simpele verklaring voor matig spel Ajax
08:30
231+
Van Dijk laat zich uit over Arne Slot-geruchten
08:15
0+
Ajax-directeur Beuker deelt zomerse transferplannen Ajax: ‘Veel werk te doen’
07:40
526+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
07:30
2403+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
07:10
822+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
23:42
199+
Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”
23:18
90+
Everton doet Liverpool pijn in titelrace, United met de schrik vrij
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie