‘Naam Berghuis is niet Nederlands genoeg voor dit elftal’

Foto: ‘Naam Berghuis is niet Nederlands genoeg voor dit elftal’

Tegen Mexico begon Steven Berghuis nog in de basis, maar tegen Bosnië & Herzegovina zat hij op de bank. Er is al veel gezegd en geschreven over die beslissing van bondscoach Frank de Boer, maar Nico Dijkshoorn doet er nog een schepje bovenop.

De columnist vond de verklaring van De Boer na afloop van het duel namelijk als volgt klinken, schrijft hij in Voetbal International: “Ja, het liep eigenlijk heel lekker op een bepaalde manier en we konden wel druk zetten, alleen op de verkeerde plekken, dus eigenlijk meer druk naar achteren in plaats van naar voren, dus daar was ik wel tevreden over, want er werd wel degelijk druk gezet, alleen dit keer op onze eigen keeper, die ik verder een geweldige pot vond keepen, zeker voor een keeper die bijna nooit keept.”

Dijkshoorn gaat verder: “Jasper heeft het moeilijk gehad. Het gras moeten maaien terwijl je collega’s lekker trainen, daar heeft hij zich overheen gezet en dat zag je terug in zijn gezicht. Ik heb hem voor het eerst in negen jaar zien lachen, wat mij bijvoorbeeld nooit is gelukt, maar wat Steven Berghuis betreft, vind ik dat zijn naam niet Nederlands genoeg is voor dit elftal.”

“Wij hebben hier geen bergen. Ja, in Zuid-Limburg, maar dat is geen Nederland. Daar huilen ze om gestoofd zuur vlees, dus dat telt niet. Maar Steven Berghuis, die wilde ik laat brengen omdat hij te ontspannen leek. Dan ben ik op mijn hoede, als spelers echt plezier hebben in hun vak. Daar moet je bij mij niet mee aankomen, plezier en aanvallend voetballen. Ik ben juist van het chagrijn en die bal over zestien schijven heel voorzichtig naar voren manoeuvreren, dus dan heb je niets aan Berghuis die altijd onverwachte oplossingen zoekt, waar je dan als trainer weer iets mee moet, maar om je vraag te beantwoorden, of ik Berghuis te laat bracht, daarop zeg ik: wat is te laat?”

Goed stuk?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
521+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie