Neymar helpt Brazilië met hattrick aan zege

Foto: Neymar helpt Brazilië met hattrick aan zege

Brazilië heeft ook zijn tweede WK-kwalificatiewedstrijd gewonnen. Tegen Peru ging het allemaal net wat moeizamer dan tegen Bolivia (5-0), maar vooral dankzij een hattrick van superster Neymar werd er alsnog gewonnen in Lima (2-4).

En dat terwijl de Peruvianen in eigen stadion uit de startblokken schoten: al na zes minuten viel het openingsdoelpunt, waarbij Marquinhos niet goed uitverdedigde en André Carrillo raak volleerde. Roberto Firmino kon snel wat terugdoen, maar oog in oog met keeper Pedro Gallese faalde hij. De Goddelijke Kanaries kwamen echter toch op gelijke hoogte, want na een overtreding op Neymar ging de bal op de stip. De aanvaller van Paris Saint-Germain nam zelf plaats achter de bal en faalde niet.

In de tweede helft kwam Peru echter tóch weer op voorsprong: een schot van Renato Tapia (oud-Feyenoord) werd van richting veranderd door Rodrigo Caio, waardoor goalie Weverton moest vissen. Daarna stelde de Seleçao orde op zaken: Richarlison tekende voor de 2-2, waarna Neymar wéér een penalty verzilverde.

De gemoederen liepen hoog op in Lima en Carlos Caceda kreeg op de bank een rode kaart en ook Carlos Zambrano mocht gaan douchen, na een elleboog richting Richarlison. Vlak voor het laatste fluitsignaal maakte Neymar nog de 2-4.

Scoreverloop: 1-0 (6′) Á. Carrillo, 1-1 (28′) Neymar, 2-1 (59′) R. Tapia, 2-2 (64′) Richarlison, 2-3 (83′) Neymar, 2-4 (90′) Neymar

Zie jij Brazilië het WK 2022 winnen?

  • Ik wel
  • Ik niet
75+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie