El Shaarawy heeft corona, Italië – Nederland niet in gevaar

Foto: El Shaarawy heeft corona, Italië – Nederland niet in gevaar

Morgenavond speelt het Nederlands Elftal tegen Italië, in de Nations League. Althans, dat is de bedoeling. Vandaag zijn er namelijk vraagtekens ontstaan omdat er twee corona-besmettingen zijn geconstateerd in de Italiaanse nationale ploeg, zo schrijft de Corriere dello Sport.

Voetbal International maakt op uit de Italiaanse pers: “De spelers van Italië ondergingen dinsdag een laatste coronatest alvorens woensdag in Bergamo de wedstrijd tegen Oranje gespeeld wordt in de Nations League. Uit die testen zouden twee positieve gevallen naar voren zijn gekomen. Er volgt nu een nieuwe test bij het tweetal om een coronabesmetting met zekerheid te kunnen vaststellen. Om welke twee spelers het gaat is niet bekend.”

Eerder vandaag sprak De Boer al over de vraag of profvoetbal stilgelegd zou moeten worden: “Veel mensen genieten van de wedstrijden in deze moeilijke tijd. We kunnen de mensen ook iets terug geven. Maar de gezondheid is het belangrijkste. Als er wordt besloten het voetbal te stoppen, dan stoppen we. Maar iedereen wil wel graag spelen. Voor zichzelf, maar ook voor anderen.”

Italië – Nederland stond op de agenda in Bergamo, uitgerekend één van de grootste corona-brandhaarden van Europa dit kalenderjaar. Om 19:30 uur volgt een persconferentie vanuit het kamp van de Azzuri.

UPDATE 13/10

De Italiaanse voetbalbond heeft bevestigd dat er een coronabesmetting is opgedoken bij de Azzuri: Stephan El Shaarawy heeft het virus opgelopen. Toch lijkt de interland niet in gevaar te komen, omdat de aanvaller direct in zelfisolatie is gegaan.

Gaat de wedstrijd gewoon door?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Ik vrees van niet..
71+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie