“Als voetbalfans zijn we blij dat we tegen Ajax spelen”

Foto: “Als voetbalfans zijn we blij dat we tegen Ajax spelen”

Ajax gaat het in de Champions League opnemen tegen onder meer Liverpool FC. De Engelsen zijn enthousiast over de loting, zo vertelt supportersverenigingsvoorzitter Joe Blott aan Ajax Life.

“Als voetbalfans zijn we blij dat we tegen Ajax spelen. Je wilt altijd tegen de besten spelen. Ajax hoort al zo veel jaar bij de besten. Wanneer ik Ajax zie spelen, lijkt het alsof ze zonder angst spelen. De spelers willen hun kwaliteiten tonen op ieder moment en ze zijn niet bang om risico’s te nemen. Voetbal zonder risico’s is geen leuk voetbal om te kijken. Dan wordt het negatief en zo speelt Ajax nooit.”

Bij Liverpool ontbreekt nog altijd doelman Alisson Becker. “Hij is een keeper van wereldklasse en helaas hebben we geen vervanger van wereldklasse. Vóór hem hebben we de Nederlandse meester: Virgil van Dijk. De achterste vier staan solide zoals het hoort. Tegen Aston Villa ging het niet goed, maar negen van de tien keer is het een solide achterhoede die de keeper kan beschermen.”

Blott stipt drie wapens aan van de Reds. “Ten eerste de intensiteit in het drukzetten van Liverpool. Als je achterhoede en keeper de bal graag rond laten gaan, moet je oplettend zijn. Liverpool zet hoog druk, ze vallen je aan tot aan je strafschopgebied. Het zet spelers onder druk en het leidt tot fouten. Als de voorhoede bestaand uit Mané, Firmino en Salah in vorm is, dan zijn ze niet te stoppen. Ook voor de backs moet je echt oppassen. Alexander-Arnold en Robertson zijn geen traditionele backs.”

Gaat Ajax twee keer verliezen van Liverpool?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
277+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie