Gudde reageert: Eredivisie-stop op komst door tweede coronagolf?

Foto: Gudde reageert: Eredivisie-stop op komst door tweede coronagolf?

De tweede coronagolf is momenteel flink aan het huishouden in Nederland. Morgen op de wekelijkse persconferentie gaan er dan ook strengere maatregelen aangekondigd worden, zoveel is wel zeker. Maar de grote vraag is: in hoeverre gaat dat gevolgen hebben voor het prof- en amateurvoetbal?

Het zou KNVB-directeur Eric Gudde niet per se verbazen als er weer nieuwe regels opgelegd worden voor het betaald voetbal, zo vertelt hij in Studio Voetbal. “Je hebt gezien wat er twee weken geleden voor een verrassing uit de hoge hoed kwam. Het zou volstrekt onbegrijpelijk en ongeloofwaardig zijn als we niet zouden voetballen. De besmettingen lopen op en er moeten harde maatregelen volgen, maar dan moet je wel de vinger op de zere plek leggen. Die zere plek is zeker niet het voetbal. In de vierde ronde hebben we zonder publiek gevoetbald.”

“De burgemeesters en politie zijn tevreden over hoe dat gegaan is. Ploegen komen aan en zijn getest, dus daar zitten de problemen niet. Er is ook geen commotie geweest binnen of buiten de stad, dus je kunt het moeiteloos door laten gaan”, vervolgt Gudde, die de huidige maatregelen ook betwijfelt. “Ook over de fase ervoor, die met publiek, kun je niets zeggen over wat er in de stadions is gebeurd. Clubs hebben ongelooflijk hard gewerkt om de afstanden met elkaar te houden en om aan crowd-management te doen. Van de reisbewegingen zou je iets kunnen zeggen, maar dan moet je in Nederland ook consequent zijn. Bij RKC is het een stuk rustiger dan bij de Efteling. Ik wil duidelijke maatregelen, maar ook eenduidige.”

Denk jij dat de Eredivisie weer gestopt gaat worden?

  • Ja, dat vrees ik wel..
  • Nee, dat denk ik niet
514+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie