TRANSFERUURTJE: Guardiola aast op Ajacied, Messi passeert Koeman

Foto: TRANSFERUURTJE: Guardiola aast op Ajacied, Messi passeert Koeman

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

Eigenlijk was het de verwachting dat Nicolás Tagliafico in de zomer zou vertrekken bij Ajax, maar een aanbieding van Bayer Leverkusen was niet naar zijn smaak en dus speelt de Argentijn nog altijd in de Johan Cruijff ArenA. De Telegraaf schreef een paar weken geleden dat directeur voetbalzaken Marc Overmars hem een nieuw contract heeft voorgeschoteld, maar het lijkt er niet op dat de linksback dit ook daadwerkelijk gaat ondertekenen. En dat heeft alles met de interesse van Manchester City te maken. De Citizens werden aan het einde van de voorbije window al aan Tagliafico gelinkt, maar kwamen toen niet met een bod. Volgens The Athletic gaat dit in de aankomende winterstop veranderen: oefenmeester Josep Guardiola wil de Ajacied dan naar het Etihad Stadium halen. In de zomer wilde Ajax 25 miljoen euro hebben voor zijn ‘krijger’, conform een gemaakte afspraak. City hoopt vermoedelijk dat de Amsterdammers over een paar maanden genoegen nemen met minder.


Noa Lang kreeg in de voorbereiding behoorlijk wat speelminuten bij Ajax, maar maakte alweer pas op de plaats toen de competitie begon. Daarom diende hij zélf een transferverzoek in bij de Amsterdammers, vertelt hij in een interview met De Telegraaf. De jonge aanvaller zag de bui namelijk al hangen: “Daarom had ik aangegeven dat ik weg wilde. Ik merkte aan alles dat mijn perspectief op speeltijd opnieuw niet groot was. Het werd de hoogste tijd om aan mezelf te denken.” Erik ten Hag vertelde hem dat zijn aanwezigheid op prijs werd gesteld… “Ja, dat zei hij wel. Maar of ik daadwerkelijk meer zou hebben gespeeld, zullen we nooit weten. Voor mij is Brugge de beste keuze.” Lang stelt dat hij er niets aan heeft om op de bank te zitten: “Ik vind dat ik in deze fase van mijn carrière gewoon moet voetballen. Vorig jaar merkte ik gewoon dat ik niet fit was als ik door een blessure van een ploeggenoot eens een keertje mocht invallen. Het ontbrak me aan ritme. Daarom heb ik voor mezelf gekozen, gezegd dat ik weg wilde. Ook al wilde Ajax eigenlijk liever niet meewerken.”

Een paar maanden geleden kon niemand bevroeden dat Jordan Teze het aan het begin van het nieuwe voetbalseizoen zo goed zou doen bij PSV. De jongeling is uitgegroeid tot een vaste waarde in het Philips Stadion en daarbij hoort natuurlijk een passende beloning. Het Eindhovens Dagblad onthult dan ook op maandag: “PSV wil het contract van Jordan Teze de komende periode graag verlengen. De verbintenis van de net 21 jaar geworden centrale verdediger loopt na dit seizoen af, al heeft PSV nog wel een optie bedongen om er een jaar extra aan te plakken. Dat betekent dat de club tot medio 2022 grip heeft op zijn transferrechten. Teze heeft zich de afgelopen maanden goed ontwikkeld en de Eindhovense club wil hem daarvoor graag waarderen, zoals dat in andere gevallen ook gebeurt.”

Buitenland:

Volgens de Spaanse media ziet Lionel Messi helemaal niets in het plannetje van oefenmeester Ronald Koeman om Memphis Depay (Olympique Lyon) naar FC Barcelona te halen. De Argentijn hoopt naar verluidt op de komst van zijn goede vriend en tevens landgenoot Sergio Agüero. De inmiddels 32-jarige spits ligt nog tot medio 2021 vast in het Etihad Stadium bij Manchester City en dat betekent dat hij zeer binnenkort kan gaan en staan waar hij wil. Dat zou hij overigens ook van plan zijn, omdat Agüero wel wat voelt voor één laatste avontuurtje. Volgens Don Balón heeft Messi inmiddels bij (hem gunstig gezinde, en dus niet Josep Maria Bartomeu) bestuursleden gevraagd om de komst van zijn maatje. Gaat Agüero daadwerkelijk in het Camp Nou-stadion spelen, dan is de kans ook vele malen groter dat de superster terugkomt op zijn beslissing om te vertrekken. Met zijn actie heeft hij Koeman dus wel gepasseerd en misschien zelfs geschoffeerd. Het is algemeen bekend dat de voormalige bondscoach van Oranje nog altijd hoopt dat Memphis snel vastgelegd kan worden. In de afgelopen transferwindow bleek dat niet mogelijk door restricties opgelegd door La Liga.


FC Barcelona zit nu al een tijdje in zijn maag met de situatie van Marc-André ter Stegen, die nog maar tot 2022 vastligt in Catalonië. De Spaanse media maken vandaag echter melding van een doorbraak: binnenkort gaat de goalie een contractverlenging ondertekenen. De gesprekken tussen de sluitpost en de clubleiding van Barça verliepen lange tijd zeer moeizaam, omdat Ter Stegen een salaris eiste van liefst 18 miljoen euro netto per jaar. Volgens Marca hebben de beide partijen nu echter tóch een akkoord gevonden. Het dagblad rept van een bijzondere constructie waarbij de international van het Duitse nationale team in de eerste jaren van zijn nieuwe contract (tot 2025) genoegen neemt met minder, waarna hij gecompenseerd zal worden. Het is onduidelijk hoe we dat precies voor ons moeten zien, maar mogelijk gaat het om een bonusstructuur.

Memphis of Agüero?

  • Memphis
  • Agüero
149+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

11:15
0+
‘Ten Hag hengelt topverdediger binnen’
10:50
5+
Oranje-international droomt van terugkeer naar FC Groningen
10:30
9+
Cannavaro baalt van missen trainersklus: ‘Had het gratis gedaan’
10:15
34+
Mauro Jr. geniet van rol als publiekslieveling: ‘Dat is iets geweldigs’
10:00
172+
‘Corruptie zit Giménez in de weg bij Mexico’
09:50
58+
Dries Mertens neemt pensioenbesluit
09:30
34+
Ajax Vrouwen gemotiveerd na CL-exit: ‘Moet niet eenmalig zijn’
09:15
78+
Feyenoord-talent ambitieus: ‘Nieuwe successen en prijzen behalen’
08:50
289+
Xavi Simons aangepakt na ‘zielige’ mediaboycot
08:30
32+
Bas Kuipers beging bijzondere carrièreswitch: ‘Het is echt magisch’
08:10
276+
‘Ajax geïnteresseerd in Villa-talent na Europese ontmoeting’
07:45
745+
Van ‘t Schip duidelijk over toekomst Ajax: ‘Dat moet hij beslissen’
07:27
294+
‘Nieuwe trainersklus Van Nistelrooij aanstaande’
07:20
744+
Koeman woest over EK-selectie: ‘Dit vind ik absurd’
23:46
73+
Henk Veerman ‘claimt’ aandeel in Oranje-succes: “Gaf hem wel wat tips mee”
23:23
92+
Oud-middenvelder Richard Knopper traint tegenwoordig profs in eigen academie
22:58
128+
Illuster Champions League-seizoen Ajax Vrouwen ten einde gebracht door Chelsea
22:30
0+
Kippenvel: Brobbey bezorgt jonge Ajax-fan de dag van zijn leven
22:07
451+
‘Oud-Ajacied draait de gevangenis in’
22:00
53+
Hiep hiep hoera: ORANJE, nee Duitsland EUROPEES KAMPIOEN! | Twee Viertje met jarige Aad #76
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie