De Mos: ‘Oranje-international kan totaal niet verdedigen’

Foto: De Mos: ‘Oranje-international kan totaal niet verdedigen’

Het Nederlands elftal verloor achtereenvolgens van Italië (Nations League) en Mexico (oefenwedstrijdje) en Aad de Mos heeft daar wel een verklaring voor. Hij wijst ook naar de eerste interland, waar Hans Hateboer en Nathan Aké de vleugelverdedigers waren.

“Onze zwaktes tegen Mexico waren Hans Hateboer en Owen Wijndal”, zegt De Mos in de voetbaltalkshow van Voetbal International. “We hebben het ook tegen Italië gezien. Je verliest, omdat het natuurlijk geen backs zijn. De backs zijn zo cruciaal voor dit Nederlands elftal om de grote wedstrijden te kunnen winnen. Wijndal is er nog niet klaar voor. Ik vind zelf dat Mitchel Bakker van Paris Saint-Germain beter is. Hij heeft meer postuur en meer power.”

De analyticus gaat verder: “Bakker heeft meer kaas gegeten van rugdekking geven. Wijndal kan totaal niet verdedigen”, vervolgt De Mos, die uitlegt dat zowel Wijndal, Hateboer als Aké niet goed is in het rugdekking geven. Ook voorin is het volgens De Mos niet al te best. “Met alle respect voor Steven Berghuis en Quincy Promes: het zijn nationaal aardige spelers. En misschien Memphis Depay internationale top, maar dat moet hij nog bewijzen. Ze hebben een geroutineerde coach nodig die het echt voor ze uitlegt. Individueel zijn het tactisch zeer beperkte spelers.”

Maar… is Frank de Boer die topcoach wel? “Zeker niet. Je moet ook een helikopterview hebben. Je moet een plan A en een plan B hebben. Het internationale voetbal is veranderd.”

Ben jij het eens met De Mos?

  • Ik wel
  • Ik niet
231+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie