Marten de Roon steekt loftrompet over Ronald Koeman

Foto: Marten de Roon steekt loftrompet over Ronald Koeman

Onder bondscoach Ronald Koeman groeide Marten de Roon bij het Nederlands elftal uit tot een vaste basisspeler en hij is de huidige oefenmeester van FC Barcelona dan ook zeer erkentelijk. In ELF Voetbal Magazine steekt de controleur de loftrompet over de Zaandammer.

De voetballer van het Italiaanse Atalanta Bergamo zegt namelijk: “Hij heeft mij, een speler die niet erg opvalt, het vertrouwen gegeven om in het Nederlands elftal te spelen. Onder hem heb ik goede wedstrijden gespeeld. Dat heeft mij als speler meer aanzien gegeven. In die tweeënhalf jaar ben ik absoluut gegroeid.”

De Roon gaat verder: “Koeman heeft eerst gekeken naar de spelers die hij tot zijn beschikking had. In Nederland zijn we nog weleens toegespitst geweest op het 4-3-3 systeem. Alles zou draaien om balbezit. Dat heeft Louis van Gaal veranderd op het WK van 2014. Hij keek naar: waar zijn mijn spelers goed in? Hoe kunnen we als team presteren?”

“Koeman heeft dat ook gedaan”, vervolgt hij. “Het eerste halfjaar speelden we nog iets meer verdedigend en waren we wat minder vaak aan de bal. Daarna heeft hij gekeken hoe we nadrukkelijker kunnen domineren. Onder Koeman voelde ik me basisspeler, maar nooit met de gedachte dat ik daardoor één of twee wedstrijden wat gas kon terugnemen omdat ik toch wel zou spelen.” De middenvelder mist Koeman nu al: “Net als de andere jongens gun ik hem de stap naar FC Barcelona, maar ik vind het zeker jammer.”

Terecht dat hij basisspeler is?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
135+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie