‘De Ligt doet het goed, maar Van Dijk moet uitkijken’

Foto: ‘De Ligt doet het goed, maar Van Dijk moet uitkijken’

Nederlandse verdedigers zijn totaal nog niet uitgeleerd als ze de Eredivisie zijn ontgroeid. Althans, dat stelt oud-international Wim Rijsbergen in gesprek met Voetbal International.

“In Nederland hebben vier of vijf clubs aanvallers waar verdedigers echt tegen aan de bak moeten. Bovendien speel je als je bij een topclub speelt altijd in een ploeg die zelden onder druk staat”, aldus Rijsbergen op de website van VI. Hij neemt Matthijs de Ligt als voorbeeld. “Zo’n De Ligt ging het allemaal veel te gemakkelijk af bij Ajax natuurlijk. Het iedere week waar moeten maken in een grotere competitie, daar word je beter van. Ik zag laatst Leicester City-Manchester City, 5-2. Dat overkomt Ajax of PSV hier toch niet?

“Verdedigers lijken in Nederland heel goed, maar ze betalen pas leergeld zodra ze in het buitenland spelen”, weet Rijsbergen, die ook wijst op Virgil van Dijk. “Van Dijk heeft een merkwaardig pad gevolgd, razendknap hoe hij het heeft gedaan, maar toen hij naar het buitenland ging wist hij van toeten noch blazen. De Ligt moest ook wennen. Presteer je niet in Italië, dan word je geslacht. Elke week lig je op de weegschaal. Daar begin je gewoon weer als kleine jongen. Des te knapper is het dat ze het zo goed doen. Het is nu zaak voor Van Dijk niet arrogant te worden, hij heeft iets nonchalants over zich. Hij is geen Beckenbauer, hij moet uitkijken met zijn houding.”

Heeft hij een punt?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
292+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie