5 FIFA 21-tips om goed te beginnen!

Foto: 5 FIFA 21-tips om goed te beginnen!

Vandaag is het eindelijk zover. FIFA 21 ligt officieel in de winkel en pre-orders worden vanaf vandaag door de brievenbus bezorgd. Natuurlijk wil je goed uit de startblokken schieten, want een nieuwe FIFA betekent kleine, gedetailleerde gameplay veranderingen. Na de review, helpen wij je nu verder op weg: met deze vijf FIFA 21 tips maak jij gegarandeerd een vliegende start.



1. Oefen de vernieuwde dribbel mechanics



In FIFA 21 zijn de dribbel mechanics lichtelijk op de schop gegaan. Hierdoor moet je als het ware opnieuw leren hoe het balletje rolt wanneer je met Van de Beek of Ronaldo aan de bal bent. Met R1 kun je nu gebruik maken van Agile Dribbling zolang je balbezit hebt. Hiermee houd je de bal dichter bij de voet, waarna je op het juiste moment een vurige sprint kunt inzetten om de verdediging te passeren.



Deze nieuwe techniek kun je het beste in combinatie met de Creative Run-functie. Door L1 + de rechter stick te gebruiken kun je medespelers namelijk een gewenste loopactie laten ondernemen. Wie dit goed timed, geeft een heerlijke pass in de vrije ruimte om een aanval op te zetten. 



Voor de gevorderden onder ons kun je een Creative Run een fractie nadat je een pass geeft. Laat je Frenkie de Jong bijvoorbeeld passen naar Philippe Coutinho, waarna je gelijk L1 + de rechter stick gebruikt. De Jong zal vervolgens een loopactie maken in de richting van waar jij het rechterpookje duwde.


2. Snelle aanvallers trekken het beste naar binnen



De volgende tip is eigenlijk vrij logisch als je er over nadenkt. Toch bleef lang de vraag of de ontwikkelaars van FIFA 21 aanpassingen zouden maken aan de snelheid waarmee spelers met een hoge pace naar binnen kunnen trekken. Gelukkig blijkt dit mee te vallen en is het nog steeds een goede tactiek om voor snelle vleugelspelers te kiezen.



Neem Killian Mbappé bijvoorbeeld. Met een pace van 96 is de jonge Fransman één van de snelste vleugelaanvallers in de game. Combineer dit met zijn dribbelvaardigheden en je hebt een dodelijke buitenspeler waarmee je goed naar binnen kunt trekken. De tactiek waarmee Arjen Robben tijdens het WK in 2010 (en 2014) telkens dodelijk effectief bleek, is in FIFA 21 (mits je de goede spelers hebt) nog net zo onstuitbaar als in de voorgaande editie. 




3. Kopgoals zijn weer mogelijk



Waar FIFA 20 een groot drama was voor kopgoals, is FIFA 21 hier wat coulanter in geworden. Koppen is wat toegankelijker gemaakt, zodat de aanvalsmogelijkheden wat diverser zijn. Niet langer is het een vereiste om alle trucjes te leren om de kleine ruimtes te bespelen tot je diep in het zestienmetergebied bent. Je kunt nu ook gewoon weer voorzetten geven en kopbal tussen de palen mikken.



Verwacht niet dat ze overpowered zijn zoals in FIFA 18 of FIFA 19, maar juist een gulden middenweg. Luuk de Jong kopt ze er vanaf randje zestien niet binnen, maar zal vanaf de tweede paal of tussen het vijfmetergebied en de penaltystip geregeld het net raken. Dat wordt dus weer investeren in het oefenen van voorzetten!




4. Zoek het defensieve randje op



Opvallend in FIFA 21 is dat het verdedigen hier en daar nog wel wat te wensen overlaat. AI-spelers dekken niet altijd door, waardoor je eerder genoodzaakt bent om een gewaagde tackle in te zetten als laatste redmiddel. Wordt Tagliafico uitgespeeld, staat Blind namelijk vaak net een stapje te ver om nog goed te kunnen verdedigen.



Ter compensatie loont het meer om een goede sliding te plaatsen. In FIFA 21 merk je al snel dat een goede schoffel in balbezit resulteert in plaats van het wegspringen van de bal. Natuurlijk moet je wel oppassen dat je niet dwars door een speler zaagt, want dan delen scheidsrechters nog steeds met liefde een rode kaart uit.




5. Maak er een schiettent van!



Nu lijkt deze laatste tip toepasselijk voor zo ongeveer iedere FIFA-game, maar voor het nieuwste telg is de lijfspreuk extra gewichtig. Waar welkome veranderingen te vinden zijn voor het dribbelen en aanvallende opties, lijken keepers aan het kortste eind te hebben getrokken. 



In vrijwel iedere wedstrijd lijken de keepershandschoenen ingesmeerd te zijn met boter. Wereldkeepers als Manuel Neuer en Alisson Becker zouden zich diep schamen als ze hun virtuele verschijningen in actie zouden zien. Simpele schoten van afstand worden vaak op de knokkels genomen, waardoor aanvallers vaak een tweede kans krijgen om uit te halen.



Schieten loont dan ook enorm in FIFA 21. Hoe vaker je uithaalt, hoe meer extra kansen je voor jezelf creëert door een gekke keuze van de keeper. Het valt daarom aan te raden om voor een snelle spits te kiezen, terwijl je vleugelspelers experts zijn in afstandsschoten. Zo kun je vanaf een afstandje lekker uithalen en eventueel nog via een tweede poging het net raken.

Ga jij FIFA 21 halen?

  • Absoluut!
  • Ik wacht even af.
  • Zeker niet!
411+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:21
0+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
7+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
5+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
121+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
51+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
26+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
111+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
44+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
20:47
57+
Mourinho deed Schweinsteiger pijn op zijn verjaardag
20:27
374+
De Boer maakte ‘onbewust’ juist keuze bij Ajax
20:12
163+
Barcelona-ruzie gaat door: “Ik heb normen en waarden”
19:44
253+
‘Kansloos’ Vitesse kan hulp vergeten
19:24
633+
Huurling Ajax maakt grote indruk: “Van wereldklasse”
19:09
153+
‘Ajax moet snel zijn: toptarget krijgt aanbieding’
18:49
8598+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
18:24
1911+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
18:14
3199+
‘Gast nóóit meer in De Oranjezondag’
18:11
486+
‘Nieuwe ‘Ajax-transfer’ Erik ten Hag: 60 miljoen’
17:32
946+
‘Toekomst Lutsharel Geertruida staat al vast’
17:15
337+
‘Arsenal: 70 miljoen voor Oranje-speler’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie