TRANSFERUURTJE: Megasalaris Götze en Memphis Depay-stress

Foto: TRANSFERUURTJE: Megasalaris Götze en Memphis Depay-stress

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Vlak voor het verstrijken van de transferdeadline stuntte PSV door Mario Götze vast te leggen. Op woensdagochtend wordt het duidelijk dat de middenvelder flink ingeleverd heeft ten opzichte van het afgelopen seizoen, toen hij nog voor Borussia Dortmund uitkwam. Het Duitse medium Sport1 meldt namelijk dat de man die de WK-finale van 2014 in het voordeel van Duitsland besliste ongeveer 10 miljoen euro op jaarbasis verdiende in het Signal Iduna Park. Bij PSV komt hij op de loonlijst te staan voor 3 miljoen euro per seizoen. Hoewel Götze er flink op achteruitgaat, kunnen we wel spreken van een flinke financiële inspanning van de Eindhovenaren, die in de regel niet zo hoog zitten met hun salarissen. In een eerder stadium kwam Eran Zahavi al over van het Chinese Guangzhou R&F en ook de Israëliër verdient een ‘Ajax-salaris’ in de lichtstad van Nederland.

In de laatste dagen van de transferwindow sloeg Ajax zijn slag: de Amsterdammers haalden publiekslieveling Davy Klaassen terug naar de Johan Cruijff ArenA. Analyticus Kenneth Pérez snapt de middenvelder echter niet: waarom is hij niet bij Werder Bremen gebleven? Bij FOX Sports zegt de Deen: “Ik begrijp Klaassen niet. Het is natuurlijk leuk dat je in de Champions League kan spelen met Ajax en bij Werder Bremen speelde hij afgelopen seizoen tegen degradatie. Maar we hebben allemaal gezien dat je het ene jaar in de Bundesliga tegen degradatie kan strijden en een seizoen later zesde kan worden.” Pérez gaat verder: “In Duitsland heb je een ontzettend brede middengroep. Dat had dit jaar wellicht ook gekund, Werder staat er best wel goed voor. In de Eredivisie zitten er voor hem ook heel veel mindere wedstrijden bij die hij toch zal moeten spelen. Op kunstgras bijvoorbeeld. Ik vind de Nederlandse competitie ook aantrekkelijk omdat het onze competitie is. Maar voetballen in de Bundesliga blijft gewoon veel aantrekkelijker.”Vlak voor het verstrijken van de transferdeadline vertrok Oussama Idrissi nog van AZ naar Sevilla voor 12 miljoen euro plus bonussen. Een flinke klap voor de Alkmaarders, maar ook wel weer goed, aldus oefenmeester Arne Slot. In gesprek met Voetbal International vertelt de trainer: “Voor Oussama is dit een heel mooie transfer. Toen hij van FC Groningen naar AZ kwam, was hij best een goede speler die al veel had laten zien. Bij ons heeft hij zich ontwikkeld tot een speler die in de top van de Eredivisie bijna wekelijks het verschil maakte. Met heel stabiele prestaties. Dan kun je verwachten dat er een keer een mooie club komt.” Slot gaat verder: “Ook voor AZ is het goed dat het om een grote club als Sevilla gaat. Niet om andere clubs tekort te doen, maar als je bekijkt waar onze spelers de laatste jaren naartoe zijn gegaan, dan is Sevilla van een andere orde van grootte. En Oussama is door de voordeur bij ons vertrokken.”

Buitenland:

FC Barcelona heeft op de allerlaatste dag van de Primera División-transferwindow koortsachtig gewerkt aan de komst van Memphis Depay. De Catalanen dachten het varkentje gewassen te hebben, maar de Spaanse bond verpestte het feestje. Wegens het kortlopende contract van Memphis (loopt af in 2021) wilde Olympique Lyon wel meewerken aan een deal. Uiteindelijk spraken de beide clubs een betalingsregeling af waarbij Barça aanvankelijk slechts 5 miljoen euro zou overmaken, met daarbovenop maximaal 10 miljoen euro aan variabelen. Een vertegenwoordiger van de Catalanen toog naar het kantoor van La Liga om Memphis in te schrijven, maar daar kreeg de grootmacht nul op het rekest. Barcelona mocht van de ‘financiële waakhond’ in principe wel 5 miljoen euro uitgeven, maar door het loon van de Oranje-stersterspeler zou het salarisbudget van de club van onder meer Frenkie de Jong en Ronald Koeman overschreden worden… En daarom werd er dus onverbiddelijk een streep gezet door de deal, aldus Onze.

Arek Milik werd in de voorbije transferperiode aan een hele rits clubs gelinkt, waaronder bijvoorbeeld Juventus en Tottenham Hotspur. Het kwam echter niet van een deal en volgens Corriere dello Sport is de Pool zelf de grote verliezer. De oud-Ajacied heeft namelijk aangegeven dat hij zijn aflopende contract bij Napoli niet wil verlengen, maar dat betekent dat voorzitter Aurelio De Laurentiis en oefenmeester Gennaro Gattuso geen plek meer voor hem hebben. Volgens de bovengenoemde krant heeft Milik te horen gekregen dat hij naar ‘kleedkamer twee’ wordt verbannen: tot januari zal hij mee moeten trainen en spelen met het B-team van de Serie A-topclub. In de winterstop krijgt hij een nieuwe kans om te transfereren…

Vind jij de komst van Götze een gok?

  • Ik wel
  • Ik niet
202+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
36+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
47+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
20+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
37+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
246+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
49+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
86+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
207+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
76+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
727+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
156+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
44+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
338+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
743+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
121+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
196+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
47+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
320+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
10+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
332+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie