“Hij heeft altijd gezegd: binnen vijf jaar speel ik bij Real Madrid”

Foto: “Hij heeft altijd gezegd: binnen vijf jaar speel ik bij Real Madrid”

Owen Wijndal is een van de meest opvallende gezichten in de huidige selectie van het Nederlands elftal. Het zou goed kunnen dat de vleugelverdediger van AZ vanavond debuteert: Oranje speelt immers een oefenwedstrijdje tegen Mexico.

John van den Brom liet de back in 2017 debuteren en vertelt in De Telegraaf: “Owen heeft bij mij niet heel veel gespeeld, omdat Thomas Ouwejan het hartstikke goed deed. Er was geen reden om te wisselen. Het knappe van Owen vond ik dat die paar keer dat hij wel speelde, het leek alsof hij nooit anders had gedaan. Het waren meestal topwedstrijden, waarin hij gelijk zijn visitekaartje afgaf.”

Het kon Wijndal niet snel genoeg gaan: “Hij zat te pushen hè. Owen is zo’n leuk ventje. Hij heeft een bepaalde brutaliteit, in de goede zin van het woord. Hij is superovertuigd van zichzelf en dat spreekt hij ook tegen iedereen uit. Hij zei ook elke week na de vrijdagtraining: Trainer, ik ben er klaar voor, hoor! En als hij er dan weer niet in stond, schudde hij met zijn hoofd.”

De huidige coach van FC Utrecht vervolgt: “Hij heeft altijd gezegd: binnen vijf jaar speel ik bij Real Madrid. Dat is zijn droomclub. Dat zei hij al op zijn zeventiende, dus hij moet wel op gaan schieten, haha. Kijk: Owen is niet de allergrootste en fysiek niet de allersterkste, maar hij kleunt erin en heeft schijt aan alles. Natuurlijk moet hij nog beter worden, met name verdedigend. Maar qua potentie heeft hij alles om de komende jaren de linksback van Oranje te worden.”

Zie jij Wijndal bij Real eindigen?

  • Ik wel
  • Ik niet
246+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie