LIVE: Mario Götze én Van Ginkel naar Eindhoven

Foto: LIVE: Mario Götze én Van Ginkel naar Eindhoven

Waar de transferdeadline in de Eredivisie morgen verstrijkt, zijn onder andere de Bundesliga, Serie A, Primera División en Premier League vandaag al aan de beurt. Als je deze live-blog in de gaten houdt, mis je geen enkele last-minute deal!

21.17 Utrecht haalt linksback uit Lyon

FC Utrecht heeft dit seizoen de beschikking over Héritier Deyonge. De linksback wordt gehuurd van Olympique Lyon. Deyonge is een Belgische linksback die in 2019 nog na zeven jaar op de Herdgang wegging bij PSV, om naar Frankrijk te verhuizen. Het afgelopen seizoen speelde Deyonge bij Lyon II, in Utrecht zal hij in eerste instantie ook bij de beloftenploeg (uitkomend in de Keuken Kampioen Divisie) aansluiten.

21.06 AZ shopt in Londen

AZ heeft zich in de sloturen van de transferzomer nog versterkt met Juan Familla-Castillo. De linker vleugel bestrijker wordt gehuurd van Chelsea, dat hem vorig seizoen al verhuurde aan Ajax. Castillo wordt voor één jaar gehuurd van de Londenaren.


19.30 Götze en Van Ginkel naar PSV



Na Adrian Frei (Bayern München) heeft PSV ook Mario Götze (clubloos na Borussia Dortmund en Bayern München) én Marco van Ginkel (Chelsea) voor het middenveld gehaald. Eerstgenoemde tekent voor twee jaar, waarbij laatstgenoemde voor de vierde keer tekent en wordt gehuurd van Chelsea. Voorlopig zal Van Ginkel zich echter nog gaan richten op revalideren na de zoveelste zware blessure.

19.17 Vitesse wil Doekhi niet kwijt



Vitesse driegde op Deadline Day nog een belangrijke steunpilaar kwijt te raken, maar de Arnhemmers hebben de boot afgehouden en een aanbieding van 3 miljoen euro afgewezen. Deze was voor verdediger Danilo Doekhi bedoeld. De mandekker staat in de belangstelling van Premier League-formaties Southampton en Fulham, waar Dinamo Zagreb uit Kroatië het bod van 3 miljoen verstuurde.

19.05 PSV huurt Bayern-speler



PSV heeft zich vandaag definitief versterkt met Adrian Fein. De 21-jarige middenvelder, die ook achterin uit de voeten kan, komt over van Bayern München en wordt gehuurd met optie tot koop. Vorig seizoen werd Fein al verhuurd aan Hamburger SV (2. Bundesliga), waar hij een absolute sterkhouder was.


18.15 FC Utrecht huurt Deyonge



FC Utrecht wil dit seizoen in de top-5 gaan eindigen, en daarvoor werden al de nodige aanwinsten binnen gehaald. Ook vandaag slaat directeur Jordy Zuidam een slag. Volgens clubwatcher Tim Reedijk van het Algemeen Dagblad wordt Héritier Deyonge namelijk gehuurd met optie tot koop van Olympique Lyon. Deyonge is een Belgische linksback die in 2019 nog na zeven jaar op de Herdgang wegging bij PSV, om naar Frankrijk te verhuizen. Het afgelopen seizoen speelde Deyonge bij Lyon II, in Utrecht zal hij in eerste instantie ook bij de beloftenploeg (uitkomend in de Keuken Kampioen Divisie) aansluiten.

18.02 Fortuna huurt Crystal Palace-speler

Fortuna Sittard kende een behoorlijk drukke transferzomer, maar ook vandaag werd er nog geshopt. Jaroslaw Jach kwam namelijk over van Crystal Palace, uit de Premier League. Eerder speelde de tweevoudig international al voor Rizespor, Sheriff Tiraspol en Rakow Czestochowa.


17.00 Dervisoglu terug in Nederland

Halil Dervisoglu trok vorig jaar nog van Sparta naar Brentford, maar vandaag verruilde hij de Championship-club al weer voor een nieuwe werkgever. Althans: FC Twente huurt de dribbelkont voor één seizoen. De 20-jarige Dervisoglu begint na de interlandperiode bij Twente.

16.43 Berghuis blijft ondanks opvallend voorstel

Steven Berghuis blijft sowieso nog enkele maanden bij Feyenoord. Volgens clubwatcher Mikos Gouka heeft de juiste club zich deze zomer niet aangediend. De AD-journalist schrijft op Twitter: “Er is weleens geïnformeerd naar hem, ook door clubs die zouden kunnen passen in plaatje dat Berghuis voor ogen heeft, maar nooit concreet. Clubs die nu wilden huren en later verplicht kopen, daar zag Feyenoord niets in. Over 3 maanden alweer window…” 

16.42 Kamp-Van de Beek spreekt

Donny van de Beek heeft vooralsnog in alle drie de competitieduels van Manchester United genoegen moeten nemen met een reserverol. De oud-Ajacied zorgt nu al voor commotie, maar zijn zaakwaarnemer Guido Albers verwijst vermeende onvrede naar het rijk der fabelen. “Donny is heel blij met Manchester United en heeft een geweldige relatie met Ole Gunnar Solskjaer, de technische staf en zijn nieuwe teamgenoten”, zo benadrukt Albers tegenover Sky Sports. “Er is geen enkel probleem sinds zijn vertrek bij Ajax, een deal die ik persoonlijk voor hem heb gesloten.”

13.45 AZ haalt Wijndal-concurrent

AZ gaat op de laatste dag van de transferperiode nog een nieuwe speler aan de selectie toevoegen. Volgens Voetbal International keert Juan Familia-Castillo (Chelsea) terug naar Nederland. Na de medische keuring zal de nieuwkomer zijn huurtransfer afronden. VI bericht: “Bij de Alkmaarders zal Familia-Castillo (20) als back-up dienen voor linksback Owen Wijndal. Vorig seizoen verhuurde Chelsea de geboren Amsterdammer aan Ajax, de club waar hij zijn jeugdopleiding doorliep.”


13.43 Ook Ajax is klaar

Met Sean Klaiber en Davy Klaassen is Ajax klaar op de transfermarkt. Op transferdeadlineday presenteert de club geen nieuwe spelers meer en ook uitgaande transfers zullen er niet plaatsvinden na Noa Lang (Club Brugge). Clubwatcher Freek Jansen van weekblad Voetbal International is duidelijk: “Ajax is klaar op de transfermarkt. Antony en Kudus hebben hun waarde al bewezen en gaan dat nog vaker doen, net als Klaassen, maar met behoud Onana en Tagliafico (beiden potentiële vertrekkers) heeft Ajax belangrijkste slag geslagen.” Voor trainer Erik ten Hag wacht nu de belangrijkste opdracht. “Nu nog de juiste basiself formeren”, aldus Jansen.

13:43 Geen Zirkzee voor Feyenoord

Feyenoord heeft duidelijk nieuws overgebracht naar trainer Dick Advocaat en de eigen achterban. Er komt dinsdag geen versterking meer naar De Kuip. Technisch directeur Frank Arnesen liet maandag al doorschemeren dat er niemand meer bij komt als er ook niemand meer vertrekt. Daarbij werd vooral gekeken naar Steven Berghuis, maar net als Marcos Senesi blijft hij nog minstens enkele maanden in De Kuip. Feyenoord heeft daardoor niet de middelen om nog toe te slaan op de transfermarkt. In de podcast Dickvoormekaar van Voetbal International geeft Arnesen nu toe dat het klaar is wat shoppen betreft. Géén Joshua Zirkzee dus.

11.15 Gaat Ajax ervandoor met Zirkzee?



Komt Ajax op het allerlaatste moment toch nog met een transfer? Op social media gaat het gerucht dat niet alleen Feyenoord, maar ook de Amsterdammers Joshua Zirkzee wel een jaartje willen huren van Bayern München. Wat duidelijk is, is dat oefenmeester Erik ten Hag nog wel een goede spits kan gebruiken. In de eerste paar Eredivisie-wedstrijden van het nieuwe seizoen stond Zakaria Labyad op nummer negen, maar de Marokkaan viel keer op keer tegen. Ajax heeft óók nog de beschikking over Klaas-Jan Huntelaar, maar die is op leeftijd, en Lassina Traoré, maar die lijkt het niveau niet aan te kunnen. De komst van Zirkzee zóú een oplossing kunnen zijn. Feyenoord Transfermarkt meldt op Twitter dat meerdere Nederlandse partijen in gesprek zijn met Bayern over de international van Jong Oranje. Feyenoord is daar één van en Dick Advocaat liet al eerder weten dat hij Zirkzee graag wilde hebben: “Ik zou niet weten waarom het niet zou kunnen? Bayern München wil ook dat zo’n speler bij een goede vereniging komt te spelen. En Feyenoord is een grote club. Bij dit soort deals hoeft het niet in de salarissfeer te liggen, omdat de verhurende club dat voor een groot deel voor zijn rekening neemt.” De interesse van Ajax is vooralsnog slechts een wild gerucht.



11.00 Puig blijft bij Barcelona



In de voorbereiding van FC Barcelona was er bijzonder veel te doen om Riqui Puig, die van oefenmeester Ronald Koeman te horen kreeg dat hij uit mocht kijken naar een nieuwe (tijdelijke) werkgever. De middenvelder werd zelfs teruggezet naar het tweede elftal. Volgens het medium RAC1 heeft de voormalige bondscoach van het Nederlands elftal na het verstrijken van de transferdeadline en het uitblijven van een overstap van Puig besloten om het talent toch maar definitief bij zijn selectie te halen. Datzelfde geldt overigens voor Ronald Araujo, die zondag in de basis startte tegen Sevilla (1-1).



10.45 Heerenveen haalt middenvelder en wil keeper



De Eredivisie-club sc Heerenveen heeft op de allerlaatste dag van de transferwindow nog een middenvelder toegevoegd aan de selectie van oefenmeester Johnny Jansen en is bijna klaar. De Friezen zoeken nu alleen nog naar een nieuwe keeper. Voetbal International schrijft op dinsdagochtend: “Heerenveen-trainer Johnny Jansen heeft nog een middenvelder verwelkomd. Stanislav Shopov komt over van Botev Plovdiv. De achttienjarige Shopov, voor wie Heerenveen volgens Bulgaarse media ruim een ton betaalt, staat te boek als een aanvallende middenvelder.” Het blad vervolgt: “De Bulgaarse jeugdinternational heeft inmiddels al de nodige duels in de hoofdmacht van Botev Plovdiv gespeeld. Met de komst van Shopov is Heerenveen bijna klaar. De Friese club is alleen nog op zoek naar een keeper.”



09.47 Harroui kan transfer vergeten



FC Groningen bracht al meerdere biedingen uit op Abdou Harroui van Sparta Rotterdam, maar die werden stuk voor stuk naar de prullenmand verwezen. Het is momenteel niet de verwachting dat de middenvelder nog naar het Hitachi Capital Mobility Stadion vertrekt. Journalist Bart Kruijt van Voetbal International schrijft in ieder geval op Twitter: “Het lijkt vandaag een rustige Deadline Day te worden bij Sparta. Abdou Harroui wil nog naar FC Groningen, maar vraag en aanbod liggen nog ver van elkaar vandaan. Inkomende transfers worden er niet verwacht. Of tovert Henk van Stee nog iets uit de hoge hoed?”



09.25 Overmars brein achter Klaassen-transfer



Ajax mag zijn directeur voetbalzaken Marc Overmars bedanken voor de terugkeer van Davy Klaassen naar de Johan Cruijff ArenA. De beleidsbepaler houdt constant een vinger aan de pols bij publiekslievelingen die vertrokken zijn (Toby Alderweireld, Luis Suárez) en dat wordt geapprecieerd. Als De Telegraaf aan Klaassen vraagt hoeveel pennetjes hij had om zijn nieuwe contract te ondertekenen in Amsterdam, antwoordt de middenvelder: “Eéntje! Sinds het begin van het jaar al. Mijn broer Aron kwam Marc Overmars tegen en kreeg een Ajax-pennetje. Om – zoals Marc dat zei – deze zomer mijn contract bij Ajax te kunnen tekenen. Overmars houdt ook na hun vertrek contact met oud-spelers van Ajax en laat ze op een heel leuke manier blijken dat hij ze niet vergeet. En je ziet waar dat goed voor is, want ik ben er weer…”



08.45 PSV heeft medische keuring al gepland



Oefenmeester Roger Schmidt krijgt vandaag nog de beschikking over een hele rits aan nieuwe spelers bij PSV. Adrian Fein komt bijvoorbeeld op huurbasis over van Bayern München: de medische keuring staat in ieder geval al gepland, aldus het Eindhovens Dagblad. De bovengenoemde krant schrijft op dinsdagochtend: “Tijdens een van de meest tumultueuze slotweken aller tijden voor PSV op de transfermarkt hoopt de club dinsdag de 21-jarige Adrian Fein vast te leggen. Hij komt op huurbasis over van Bayern München en geldt als een defensieve middenvelder die ook als centrale verdediger uit de voeten kan.” Het ED vervolgt zijn verhaal: “Fein is nog niet in staat om wekelijks bij Bayern te spelen en de club uit Zuid-Duitsland en zijn zaakwaarnemer Thies Bliemeister hopen dat hij zich in Eindhoven kan doorontwikkelen. Het talent moet vandaag medisch gekeurd worden om zo snel aan te kunnen sluiten bij PSV.”



08.30 Feyenoord-fans mogen hopen

Volgens Feyenoord Transfermarkt mogen de supporters van Feyenoord serieus hopen op de komst van Joshua Zirkzee. De Rotterdammers zouden namelijk contact opgenomen hebben met Bayern München om een huurperiode bespreekbaar te maken. Gisteravond laat schreef Feyenoord Transfermarkt op Twitter: “Feyenoord en Bayern legden maandag de eerste contacten om de verhuur van Joshua Zirkzee te onderzoeken. Er zijn tot nu geen ontwikkelingen uit voortgekomen. De betrokken partijen hebben nog dik 24 uur de tijd om een mouw aan te passen. Geen deal, ook nog niets van de baan.” Oefenmeester Dick Advocaat liet in het voorbije weekend weten over de mogelijke komst van Zirkzee: “Ik zou niet weten waarom het niet zou kunnen? Bayern München wil ook dat zo’n speler bij een goede vereniging komt te spelen. En Feyenoord is een grote club. Bij dit soort deals hoeft het niet in de salarissfeer te liggen, omdat de verhurende club dat voor een groot deel voor zijn rekening neemt.”



08.00 Rafinha naar Paris Saint-Germain

Oefenmeester Ronald Koeman heeft op het allerlaatste moment nog een speler weten te slijten. Rafinha was compleet overbodig geworden bij FC Barcelona en heeft een contract ondertekend in het Parc des Princes van Paris Saint-Germain. Voetbal International schrijft over de transfer: “Rafinha kwam niet meer in de plannen van Koeman voor. De middenvelder, die vorig seizoen werd verhuurd aan Celta de Vigo, had nog een contract tot volgend seizoen, maar loopt transfervrij de deur uit. Barcelona ontvangt nog wel drie miljoen euro aan variabelen. Barcelona krijgt eveneens 35 procent bij een mogelijke doorverkoop. De broer van Liverpool-middenvelder Thiago Alcántara tekent een contract tot medio 2023 in Parijs. Eerder verhuurde Barcelona de Braziliaans international aan Internazionale.”



07.30 Partey op valreep naar Arsenal

Het leek er niet meer van te komen, maar de deal is toch rond: vlak voor het verstrijken van de transfermarkt heeft Arsenal voldaan aan de transferclausule in het contract van Thomas Partey bij Atlético Madrid. De middenvelder komt voor 45 miljoen euro naar het Emirates Stadium. Voetbal International schrijft over de deal: “Arsenal heeft op de slotdag van de transferperiode nog toegeslagen. Thomas Partey wordt overgenomen van Atlético Madrid. De Londenaren volgden Partey al langer, maar sloegen maar niet toe. Atlético wilde niet onderhandelen over een overstap en schermde met de vaste afkoopsom in het contract van de 27-jarige Ghanees. De ontsnappingsclausule van 45 miljoen euro is nu geactiveerd door Arsenal.” Het blad vervolgt: “Arsenal versterkte eerder deze transferperiode de defensie al met Gabriel Magalhães en voor de aanval kwam Willian transfervrij over van Chelsea. Manager Mikel Arteta maakte de voorbije weken duidelijk graag nog een middenvelder aan zijn selectie te willen toevoegen en zijn wens is nu in vervulling gegaan, nadat pogingen om Houssem Aouar van Olympique Lyon over te nemen tevergeefs waren.”



07.05 PSV komt met waslijst aan transfers

Marco van Ginkel (Chelsea) en Adrian Fein (Bayern München) ondertekenen vandaag een huurcontract bij PSV, maar dat is daarmee nog niet klaar. Volgens De Telegraaf azen de Eindhovenaren namelijk óók nog op een aanvallende versterking en een nieuwe back. Technisch manager John de Jong zocht daarnaast naar een centrumverdediger, maar daar is hij mee gestopt omdat Timo Baumgartl toch níét naar Fulham gaat: “Baumgartl miste het competitieduel met Fortuna Sittard om een kijkje te nemen in Londen, bij de huidige nummer laatst van de Premier League. De Duitser zag, bij het driftig naar verdedigers speurende Fulham, te weinig perspectief op Craven Cottage. Hij heeft besloten bij PSV te blijven, waar hij achter de doorbrekende Jordan Teze in de pikorde staat.” Het dagblad vervolgt: “Dat betekent dat de blik op de laatste dag van de transfermarkt vooral wordt gericht op een aanvallende versterking, nu de verhuur van Bruma aan Olympiakos (met optie tot koop) maandag tevens wereldkundig werd gemaakt. De Eindhovenaren willen zich ook graag nog versterken met een vleugelverdediger.



07.00 Memphis-transfer in de koelkast

Memphis Depay mocht gisteren de hele dag hopen op zijn gewenste transfer naar FC Barcelona, maar de Catalanen kregen het geld niet bij elkaar om hem over te nemen. De Telegraaf onthult dat Olympique Lyon zijn vraagprijs bijstelde, maar zelfs dát mocht niet baten… De krant onthult op dinsdagochtend: “Alles leek in kannen en kruiken, maar Memphis Depay kan gewoon in Zeist bij het Nederlands elftal blijven. De aanvalsleider van Oranje hoeft niet spoorslags naar Barcelona af te reizen voor een medische keuring en het ondertekenen van zijn contract bij de club van Ronald Koeman, Frenkie de Jong en Sergiño Dest. Depay is persoonlijk rond met FC Barcelona over een vierjarig contract en FC Barcelona was er vorige maand uit met Olympique Lyon voor een bedrag van 25 miljoen euro met een bonus van 5 miljoen euro. Een bedrag dat maandag naar beneden was bijgesteld: 20+5 miljoen euro.” Zelfs dat kon Barça echter niet betalen, waardoor de deal in de koelkast is gezet. Mogelijk vindt hij doorgang in de wintertransferperiode.



23.45 Barça-verdediger vertrekt, García komt niet

Ronald Koeman ziet Jean-Clair Todibo per direct vertrekken. De twintigjarige verdediger uit Frankrijk is voor de rest van het seizoen uitgeleend aan Benfica. Todibo werd halverwege vorig seizoen al uitgeleend aan Schalke 04, waar hij maar acht duels speelde. Een liesblessure zat hem na de coronacrisis dwars. Deze zomer keerde hij terug naar Barcelona, maar onder coach Ronald Koeman had hij geen zicht op een doorbraak. De Fransman werd in 2019 als groot talent opgepikt bij Toulouse, maar hij kon de hoge verwachtingen niet waar maken en speelde maar een handvol duels. Benfica is nu dus zijn volgende bestemming. Koeman had in Eric Garcia van Manchester City een opvolger willen aantrekken. Manchester City weigerde volgens transferspecialist Fabrizio Romano echter een bod van 17 miljoen euro en dus blijft de deal uit.



23.20 Senesi blijft

Marcos Senesi speelt sowieso nog enkele maanden bij Feyenoord. De Argentijnse verdediger werd maandenlang gelinkt aan allerlei clubs, maar een transfer blijft uit. Zaakwaarnemer Henk Timmer vertelde zondag bij FOX Sports al: “Ik heb geadviseerd om nog een jaar bij Feyenoord te blijven, dan wordt je nog beter en moet je de leider gaan worden van Feyenoord. Daarna pas een stap maken naar een club waar je ook echt een stap maakt en niet moet gaan kiezen voor veel geld in Rusland. Clubs uit Rusland hebben geïnformeerd, ja.” ”Ik zou het persoonlijk niet doen en hij ook niet. Senesi wil graag het Argentijnse elftal in en dat gaat op termijn ook gebeuren”, aldus de oud-doelman, die op termijn alsnog een transfer voorziet. “Volgend jaar kan hij echt een mooie stap maken.” Feyenoord Transfermarkt stelt dat Senesi definitief in De Kuip actief blijft.



23.05 Cavani tekent bij United

Edinson Cavani verhuist definitief naar Manchester United. De 33-jarige Uruguayaan, transfervrij na zijn vertrek bij Paris Saint-Germain, tekent voor één seizoen plus een optiejaar. Cavani speelde sinds 2013 voor de Franse topclub, maar na tweehonderd officiële goals vertrok de clubtopscorer aller tijden. Na een moeizaam jaar en vele geruchten besloot de spits zich vlak voor de transferdeadline in de grote competities te verbinden aan Manchester United.



23.00 Lang levert Ajax 6 miljoen euro op

Noa Lang verruilt Ajax deze zomer voor Club Brugge. De Belgische kampioen huurt de 21-jarige aanvaller van Ajax en neemt hem nadien over middels een contract tot medio 2024. Voetbal International schrijft: “Ajax ontvangt liefst 6 miljoen euro voor Lang, die in de hoofdstad nog een eenjarig contract had. Aangezien Club Brugge pas later de transfersom kan voldoen, is er sprake van een huurconstructie met vervolgens verplichte koop. Een dergelijke afspraak is overigens ook van toepassing bij de transfer van Razvan Marin naar Cagliari.”



22.00 Baumgartl wijst Fulham tóch af



Timo Baumgartl blijft Eredivisie-topclub PSV alsnog trouw. Het is niet gelukt om de transfer naar de Engelse Premier League af te ronden. Het Eindhovens Dagblad schrijft: “De afgelopen dagen heeft de verdediger gekeken of hij een transfer op huurbasis naar Fulham zou kunnen realiseren, maar de voorgenomen deal is geklapt. Dat betekent dat hij opnieuw voor zijn kansen in Eindhoven gaat vechten. Hij miste zondag zelfs het duel met Fortuna Sittard om een transfer af te kunnen ronden.”



21.00 Memphis kan droomtransfer vergeten



De droomtransfer van Memphis Depay is definitief in het water gevallen. De Oranje-international wilde dolgraag naar het FC Barcelona van Ronald Koeman, maar de deal is vlak voor de deadline afgeketst. Sinds de aanstelling van Koeman als hoofdtrainer probeerde Barcelona om de deal af te ronden. De aanvaller van Olympique Lyon wilde zelf dolgraag en de Franse club wilde meewerken, maar het gebrek aan financiële middelen nekte de club voortdurend. Barcelona dacht dit op te lossen door Ousmane Dembélé naar Manchester United te laten vertrekken. Volgens El Mundo Deportivo is die overgang echter afgeketst en daardoor kan Memphis zijn droomtransfer vergeten. Zijn verbintenis loopt medio 2021 af, waardoor er in winter mogelijk opnieuw gekeken gaat worden.



20.00 Kerk blijft bij Utrecht


Gyrano Kerk speelt ook de komende maanden voor FC Utrecht. De 24-jarige aanvaller had wel trek in een buitenlands avontuur, maar vlak voor de deadline lijkt Clubs als Cagliari, Hellas Verona en Leeds United toonden interesse, maar zij gaan niet meer toeslaan. Het Algemeen Dagblad schrijft: “Daarmee komt een einde aan een slepende transfersoap rondom de geboren Amsterdammer. Na een goed afgebroken coronaseizoen, met tien doelpunten en zes assists, meldden meerdere kapers zich bij technisch directeur Jordy Zuidam. Hijzelf (Kerk, red.) stond open voor een stap en deze zomer voelde ook voor hem als een logisch moment om te vertrekken. Maar: niet koste wat kost. Bovendien kreeg FC Utrecht geen bod waarmee het kon leven. De club wil serieus geld vangen voor Kerk en had al geen financiële noodzaak om de aanvaller van de hand te doen. Die noodzaak werd alleen maar kleiner toen Ajax vijf miljoen neertelde voor Sean Klaiber.



18.31 ‘Tagliafico wees Leverkusen af’

Een opmerkelijk gerucht vanuit Engeland vandaag. Journalist Will Unwin van onder meer The Guardian heeft namelijk een nieuwtje over Nicolás Tagliafico te melden. Hij schrijft namelijk dat Ajax deze zomer een akkoord over de Argentijn bereikte met het Bayer Leverkusen van Peter Bosz, maar dat Tagliafico zelf een aanbod van de Duitse ploeg afwees.

17.54 Van der Heijden terug bij Willem II



Hij zat al een tijdje zonder club nadat zijn contract bij Feyenoord afliep, maar vandaag keerde Jan-Arie van der Heijden definitief terug bij Willem II. De 32-jarige verdediger tekende voor één seizoen in Tilburg. 



17.41 Justin Kluivert naar Duitsland 

Een opmerkelijk gerucht vanuit Engeland vandaag. Journalist Will Unwin van onder meer The Guardian heeft namelijk een nieuwtje over Nicolas Tagliafico te melden.

Hij schrijft namelijk dat Ajax deze zomer een akkoord over de Argentijn bereikte met het Bayer Leverkusen van Peter Bosz, maar dat Tagliafico zelf een aanbod van de Duitse ploeg afwees. Dat is opmerkelijk, omdat de linksback zelf juist meermaals door liet schemeren wel een stap hogerop te willen maken.

16.35 Van Ginkel terug naar PSV

PSV haalt Chelsea-middenvelder Marco van Ginkel opnieuw naar de Eredivisie. Volgens het Eindhovens Dagblad staat het sein nagenoeg op groen om de transfer af te ronden. Het medium schrijft: “De club hoopt dinsdag alle formaliteiten af te ronden en het nieuws zo snel mogelijk bekend te maken. Van Ginkel is op dit moment in de eindfase van een lange revalidatie, nadat hij op 6 mei 2018 zijn laatste officiële duel speelde. Dat was een week na de kampioenswedstrijd van PSV tegen Ajax.”


16.35 Wijnaldum maakt keuze in januari

Georginio Wijnaldum lijkt de transferperiode af te sluiten als speler van Liverpool. Géén FC Barcelona dus, maar mogelijk is er wel een overstap aanstaande. Volgens Danny Mills lijkt ‘Gini’ te profiteren van zijn aflopende contract. De Oranje-international tekende in 2016 voor vijf seizoenen en in de tussentijd is het niet gelukt om een nieuwe verbintenis te sluiten. Onlangs zou de middenvelder opnieuw een aanbod hebben afgeslagen, zo onthulde Football Insider. Wijnaldum is nu aan zet en er gaan geluiden dat hij zijn transfervrije status gaat benutten. Vanaf januari mag hij zonder toestemming met geïnteresseerde clubs praten.

16.35 Van der Water blijft Heraclied

Silvester van der Water blijft bij Heracles Almelo. De aanvaller kon en wilde overstappen naar MLS-club Orlando City, maar inmiddels is besloten om een streep te zetten door een vertrek. Heracles wees meerdere aanbiedingen uit de Verenigde Staten af. Andere clubs maken nu geen kans meer om Van der Water in te lijven. “We gaan nu niet meer last minute overal heen”, benadrukt zaakwaarnemer Chiel Dekker tegenover TC/Tubantia

15.07 Lang verlaat Ajax definitief

Noa Lang heeft zijn laatste wedstrijd voor Ajax hoogstwaarschijnlijk al achter de rug. De Amsterdammers verhuren de vleugelaanvaller met verplichte koopclausule aan Club Brugge. Freek Jansen van weekblad Voetbal International vertelt: “Noa Lang gaat, dat zal de allerlaatste transfer zijn denk ik. Ten Hag heeft aangegeven dat hij de groep bij elkaar wil houden. Iemand als Ekkelenkamp, voor wie veel interesse is vanuit de subtop, wil hij niet laten gaan. Noa Lang mag wel vertrekken en die zal vandaag waarschijnlijk door Club Brugge gepresenteerd worden.”


15.05 Feyenoord hakt knoop door

Feyenoord-trainer Dick Advocaat lijkt zijn gewenste centrumspits niet meer te krijgen. Alleen een uitgaande transfer zou de clubleiding nog in actie kunnen brengen. RTV Rijnmond schrijft: “Feyenoord zal geen nieuwe speler meer halen in de laatste twee dagen van de transferperiode, tenzij er nog iemand vertrekt. Op maandagochtend speelt er nog niets, ook niet rondom aanvoerder Steven Berghuis. Mocht de sterkhouder toch nog op het laatste moment vertrekken, dan zal Frank Arnesen zich nog gaan roeren op de transfermarkt. Vooralsnog is dat niet het geval.”

13.50 PSV vangt bot in Londen



PSV wil in de komende uren nog een extra verdediger binnenhalen, en daarvoor zou een speler van Chelsea in beeld zijn geweest: Malang Sarr. Hij lijkt nu echter op huurbasis naar FC Porto te vertrekken. De Fransman werd deze zomer nog opgepikt bij OGC Nice en mag tijdelijk elders speelervaring op gaan doen. Dat kon naar verluidt in Eindhoven, maar Sarr dreigt te gaan kiezen voor Porto. Dat weten onder meer A Bola en diverse Engelse media te melden.

12.39 Oussama Idrissi naar Spanje



AZ heeft vanmiddag definitief afscheid genomen van Oussama Idrissi. De flankspeler trekt naar Sevilla, waar hij voor meerdere jaren heeft getekend. Idrissi kwam in januari 2018 nog van FC Groningen over naar Alkmaar, waar hij in 98 wedstrijden goed was voor 37 goals en 25 assists. Tevens is hij international van Marokko geworden.

12.37 Feyenoord sprak met Lens

Feyenoord wilde het liefst nog een extra aanvaller binnen halen deze zomer. Althans, trainer Dick Advocaat hoopte daarop. Maar het lijkt niet te gaan gebeuren, zelfs niet nu Nicolai Jörgensen weer geblesseerd is. “Er is contact geweest met Jeremain Lens“, bevestigt clubwatcher Martijn Krabbendam van Voetbal International over de oud-speler van PSV, AZ en NEC, tegenwoordig actief bij Besiktas. “Lens stond zelf ook te springen, die had zijn koffer bij wijze van spreken al gepakt. Maar hij is niet te betalen.” Nu zou Joshua Zirkzee (Bayern München) voor een huurtransfer in beeld zijn.


12.25 PSV verhuurt Michal Sadilek

Het beloven nog razend spannende en vooral drukke uurtjes te worden in de slotfase van de transferzomer, bij PSV. Eén van de jongens die nog weg lijkt te gaan is Michal Sadilek. De Tsjech gaat definitief voor één seizoen verhuurd worden aan Slovan Liberec uit zijn geboorteland Tsjechië, zo weet het Eindhovens Dagblad. De linkspoot kon ook naar Sparta Rotterdam, maar de keuze is op Slovan gevallen; met name omdat zij Europa League-voetbal gaan spelen, zo klinkt het.

12.00 Douglas Costa naar München

Douglas Costa staat nu nog onder contract bij het Italiaanse Juventus, maar daar komt naar verluidt snel verandering in. Volgens ‘transfergoeroe’ Fabrizio Romano keert de Braziliaanse vleugelspits namelijk terug naar zijn oude werkgever Bayern München. Voetbal International schrijft op maandag: “Douglas Costa gaat vanmiddag zijn terugkeer naar Bayern München afronden, zo meldt de Italiaanse transferspecialist Fabrizio Romano. Bij Juventus had de Braziliaan geen prominente rol in de plannen van de nieuwe trainer Andrea Pirlo.” De concurrentie in de Allianz Arena wordt wel héél hevig: “In München moet de dertigjarige buitenspeler met Leroy Sané, Serge Gnabry en Kingsley Coman gaan strijden om speeltijd. Zo krijgt Bayern-trainer Hansi Flick de versterking die hij verlangde. Douglas Costa speelde tussen 2015 en 2017 ook al bij Bayern.”



12.00 PSV huurt Adrian Fein



PSV gaat in de laatste twee dagen van de transferperiode nog wel wat doen en volgens De Telegraaf hebben de Eindhovenaren hun volgende aanwinst al weer binnen. De krant onthult namelijk dat Adrian Fein op huurbasis overkomt van het grote Bayern München. Men schrijft op de maandagmorgen: “Adrian Fein (21) is onderweg naar PSV. De Eindhovenaren zullen het Duitse talent een jaar huren van Champions League-winnaar Bayern München. De 1 meter 86 lange verdediger wordt de vervanger van landgenoot Timo Baumgartl bij PSV. Hij staat na een mislukt seizoen voor een verhuur aan het Engelse Fulham.” Technisch manager John de Jong heeft het behoorlijk druk: “Fein is één van de drie nieuwe aanwinsten die PSV in de laatste uren voor de deadline nog wil strikken. Zo wordt er ook nog gekeken naar een aanvallende versterking door het vertrek van Bruma en een vleugelverdediger.” Het nieuws wordt overigens bevestigd door de Duitse krant BILD.



12.00 Ultiem Ajax-bod na Groningen-uit

Ajax bracht in de voorbije dagen meerdere biedingen uit bij Werder Bremen voor de handtekening van Davy Klaassen. Gisteren bereikten de betrokken partijen een akkoord, na de slechte wedstrijd die de Amsterdammers speelden tegen FC Groningen (1-0 verlies). Het Algemeen Dagblad denkt dat die zaken met elkaar te maken kunnen hebben en schrijft: “Toeval of niet, kort na de eerste nederlaag van het seizoen van Ajax bereikte Marc Overmars een akkoord met Werder Bremen over de terugkeer van Davy Klaassen. Wie Ajax zag stoeien in het noorden, kan zich goed voorstellen dat de directeur voetbalzaken op de terugweg, onderweg naar het westen, na een uitermate belabberd optreden van de titelkandidaat, toch maar een ultiem bod uitbracht op de middenvelder.”

12.00 Justin Kluivert naar Leipzig

Justin Kluivert maakt vlak voor het verstrijken van de deadline nog een transfer van AS Roma naar RB Leipzig. De vleugelspits is inmiddels aangekomen in Duitsland en werd op de gevoelige plaat vastgelegd toen hij in een busje stapte op weg naar de Red Bull Arena. De oud-Ajacied speelt de rest van het seizoen voor de nummer drie van de Bundesliga van het voorbije seizoen en er wordt een huurvergoeding van 1 miljoen euro voor hem betaald. Leipzig heeft echter ook een optie tot koop bedongen. In gesprek met BILD vertelt Kluivert: “Ik ben hier in 2018 al eens geweest en was onder de indruk van het trainingscentrum.” De Duitsers toonden al interesse toen de buitenspeler nog bij Ajax onder contract stond: “Ja, het ging tussen Leipzig en Rome.” Roma betaalde uiteindelijk 17,25 miljoen euro aan de Amsterdammers.


12.00 PSV gaat los

Technisch manager John de Jong van PSV krijgt het vandaag en morgen nog behoorlijk druk. Volgens De Telegraaf azen de Eindhovenaren namelijk op drie last-minute versterkingen, die vandaag of morgen naar het Philips Stadion moeten komen. Gisteren won de Eredivisie-topclub van Fortuna Sittard met 2-0 en het bovengenoemde medium schrijft: “Armindo Bruma (Olympiakos) en Timo Baumgartl (Fulham) ontbraken, omdat zij hun huurtransfers zullen afronden. Daarin is een optie tot koop opgenomen door de respectievelijk Champions League-deelnemer en Premier League-club, wat betekent dat PSV bereid is zijn verlies te pakken voor de twee grote aankopen van een jaar geleden. Dergelijke koopopties zijn altijd (fors) lager dan de aanschafwaarde. Zo niet, dan heeft De Jong een kunststukje afgeleverd.” Daar moet echter óók wat tegenover staan… “De vervangers van Bruma en Baumgartl lijken in ieder geval in aantocht, anders zou de club nooit zijn toestemming verlenen aan een verhuur van het tweetal. Daarnaast zal de club zijn pijlen richten op een extra vleugelverdediger. Alles om PSV de smoel te geven die past bij de ideeën van Schmidt. De trainer heeft logischerwijs een grote vinger in de pap wat het transferbeleid betreft, om het elftal naar zijn filosofie vorm te geven. Daarvoor is een laatste trio versterkingen broodnodig.”

12.00 Berghuis blijft (waarschijnlijk)

Steven Berghuis heeft nog kortstondig de tijd om een nieuwe club te vinden. De Feyenoord-aanvoerder wil voor maandagavond duidelijkheid hebben en dat lijkt vrijwel zeker een streep te zetten door een vertrek. “Ik heb eerder gezegd dat ik er voor opensta als de club echt bij mij past. Maar bij veel clubs zijn de deuren al dicht, denk ik”, vertelt de aanvaller aan het Algemeen Dagblad. “Maandagavond, als ik in Zeist met Oranje zit, volgt het verlossende woord, ja. Het is absoluut kort dag. Als je het me nu vraagt, denk ik niet dat ik wegga.”

12.00 Ajax niet concreet voor Ndayishimiye

Ajax legt vandaag Davy Klaassen van Werder Bremen vast, maar gisteravond konden we opeens lezen dat de Amsterdammers ook nog interesse zouden hebben om Mike Trésor Ndayishimiye over te nemen van Willem II. RMC Sport schreef dat directeur voetbalzaken Marc Overmars in april al contact gelegd zou hebben met het management van de Belgische middenvelder. Die zou vervolgens ook nog eens om de tafel gezeten hebben met oefenmeester Erik ten Hag van Ajax. Journalist Mike Verweij van De Telegraaf maakt echter korte metten met het gerucht. Via Twitter maakt hij bekend: “Normaal gesproken reageer ik niet op transfergeruchten van anderen. Maar ik krijg nu zo veel vragen over Mike Tresor Ndayishimiye, dat ik maar even wat heb rond-geappt. Ajax heeft zich op dit moment NIET gemeld bij Willem II.”


12.00 Van der Heijden tekent bij Willem II

Jan-Arie van der Heijden is clubloos sinds zijn vertrek bij Feyenoord, maar heeft volgens het Brabants Dagblad nieuw onderdak gevonden. Het ziet er namelijk naar uit dat de ervaren verdediger aan de slag gaat in Tilburg bij Willem II. Het bovengenoemde medium onthult op maandagmorgen: “Willem II overweegt Jan-Arie van der Heijden aan de selectie toe te voegen als centrale verdediger. De 32-jarige speler uit Schoonhoven, die van 2009 tot 2011 al eens bij de Tilburgse club onder contract stond, zit momenteel zonder club.”

12.00 Memphis Depay alsnog naar Barça

Het begint er meer en meer op te lijken dat Memphis Depay zijn gewenste transfer naar de Europese top tóch nog krijgt. Volgens technisch directeur Juninho van Olympique Lyon ziet het er in ieder geval naar uit dat de aanvaller op het allerlaatste moment nog naar FC Barcelona vertrekt. Na het 1-1 gelijke spel van gisteren tegen Olympique Marseille vertelde de beleidsbepaler aan het medium Téléfoot: “Hij heeft een akkoord, dat gaan we niet geheim houden. Het is mogelijk dat Memphis maandag bij Barcelona tekent, maar niets is zeker. Hij is wel de speler van wie het meest waarschijnlijk is dat hij nog vertrekt.” Eergisteren liet voorzitter Jean-Michel Aulas nog weten dat de Oranje-sterspeler in Lyon zou blijven, maar sindsdien is er klaarblijkelijk wat veranderd. Mogelijk transfereert Ousmane Dembélé nog van Barça naar Manchester United, waardoor de Catalanen de beschikking krijgen over de financiële middelen om de komst van Memphis af te ronden.

12.00 Juventus betaalt 60 miljoen euro

Juventus werd deze transferperiode in verband gebracht met onder meer Luis Suárez en Arek Milik, maar zij kwamen niet naar Turijn. Volgens vrijwel alle Italiaanse media heeft De Oude Dame zijn gewenste nieuwe spits nu alsnog binnen. Voetbal International schrijft op maandagochtend: “Juventus maakt zich op voor het verwelkomen van Federico Chiesa. De aanvaller meldt zich maandag voor een medische keuring, waarna een klap kan worden gegeven op de deal met Fiorentina. Volgens Sky Sport Italia gaat het om een tijdelijke verhuizing voor twee jaar met een totale huursom van 10 miljoen euro. Bovendien is er een optie tot koop voor 40 miljoen euro, maar het lijkt gezien de voorwaarden niet meer dan logisch dat die optie moet worden gelicht aangezien een plek bij de eerste vier een van de voorwaarden is.” Naast de bovengenoemde geldsom van in totaal 50 miljoen euro krijgt Fiorentina ook nog eens uitzicht op maximaal 10 miljoen euro aan bonussen, waardoor de komst van Chiesa de werkgever van onder meer Matthijs de Ligt en Cristiano Ronaldo dus 60 miljoen euro kan gaan kosten.

12.00 Heerenveen huurt Genk-speler

Het lijkt er sterk op dat sc Heerenveen vandaag nog een inkomende transfer af gaat ronden. Volgens de Belgische krant Het Laatste Nieuws is Benjamin Nygren van KRC Genk namelijk hard op weg naar het Abe Lenstra Stadion. Het dagblad schrijft over Genk: “Op de laatste dag van de (Belgische, red.) transferperiode hebben de Limburgers ook nog een oplossing gevonden voor Benjamin Nygren. Hij wordt tot het einde van het seizoen verhuurd aan Heerenveen, de deal wordt vandaag geofficialiseerd.” HLN gaat verder: “De 19-jarige Zweed tekende in de zomer van 2019 een contract voor vijf seizoenen in de Luminus Arena. Nygren scoorde bij zijn debuut, maar kon zich nadien zelden doorzetten. Ook onder Hannes Wolf kwam hij niet aan de oppervlakte, Genk wil hem nu verder laten rijpen bij Heerenveen.”


12.00 Ekkelenkamp niet blij

De transfer van Davy Klaassen van Werder Bremen naar Ajax is rond, al hebben we nog geen officiële witte rook kunnen zien boven de Johan Cruijff ArenA. Niet iedereen in Amsterdam is echter even blij met de komst van de middenvelder… De Telegraaf weet namelijk te vertellen op maandagochtend: “Ajax heeft de zaakwaarnemer van Jurgen Ekkelenkamp, Mo Sinouh, te verstaan gegeven dat er niet te praten valt over een vertrek van de middenvelder. Na de komst van Davy Klaassen vroeg het management van de middenvelder zich af of een verhuur niet beter was. Hertha BSC, FC Twente en sc Heerenveen toonden interesse.” Directeur voetbalzaken Marc Overmars heeft echter keihard ‘nee’ gezegd: “Maar Ajax wil het contract van Ekkelenkamp, dat tot 2022 loopt, openbreken, opwaarderen en verlengen. Dat lijkt ook logisch. Hij viel vorige week tegen Vitesse uitstekend in en was er mede de oorzaak van dat het tiental van Ajax alsnog won. Binnen Ajax zijn velen overtuigd van de kwaliteiten van Ekkelenkamp.”

12.00 Ousmane Dembélé naar Manchester United?

Oefenmeester Ronald Koeman gebruikte gisteren bij FC Barcelona tegen Sevilla (1-1) vrijwel al zijn aanvallers: Lionel Messi, Antoine Griezmann, Ansu Fati, Philippe Coutinho, Pedri én Francisco Trincão kwamen in actie. Ousmane Dembélé bleef echter op de bank zitten. Het is goed mogelijk dat de Fransman vandaag nog een transfer maakt naar Manchester United. Na het laatste fluitsignaal reageerde Koeman in ieder geval: “Of Dembélé blijft of vertrekt? Zekerheid heb je nooit. Er kan altijd van alles gebeuren. Vandaag koos ik liever voor andere spelers, voor Miralem Pjanic, Trincao, Pedri. Meer kan ik niet zeggen.”

Gaat Zirkzee naar Feyenoord?

  • Ja
  • Nee
1294+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
52+
Bayern München trekt grens: “Kan niet wachten tot Sint-juttemis”
23:29
131+
‘Ajax had Henderson helemaal niet nodig’
23:14
46+
‘Ten Hag richt pijlen op centrumspits Real Madrid’
22:48
18+
Oranje-international moet geduld hebben voor rentree
22:32
415+
‘Groot Noa Lang-nieuws bij PSV’
22:15
53+
Clubicoon Bayern München spreekt zich uit: “Onmogelijk”
21:46
214+
‘FC Utrecht neemt rigoureus besluit’
21:27
423+
Toptalent kiest voor Ajax: “Geweldig”
21:16
199+
‘Bayern München verrast met nieuwe hoofdtrainer’
20:47
400+
Derksen vreest voor ‘lachwekkend’ besluit Ajax
20:30
123+
‘Xavi blijft bij Barcelona’
20:13
95+
Advocaat laat grote droom uitkomen: “Mega blij”
19:45
443+
‘Feyenoord sluit miljoenendeal met Qatarees bedrijf’
19:29
257+
Henk Spaan haalt keihard uit naar Koeman
19:14
212+
Schouten onthult geheim: “Ik zal dat niet snel doen”
18:52
563+
‘Ajax gaat voor voormalig PSV-target van 15 miljoen’
18:31
60+
Gedrag Vinícius blijft kritiek opleveren: “Mensen proberen je op te naaien”
18:20
97+
Joey Kooij, doe niet zo BAZIG! | Raad van Aad #39
18:10
38+
Excelsior-doelman stopt op 29-jarige leeftijd en richt zich op trainersvak
17:50
111+
Oosting baalt van situatie ‘absolute teamplayer’ Brenet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie