Ten Hag legt bespotte rol Tadic uit: “Niet goed”

Foto: Ten Hag legt bespotte rol Tadic uit: “Niet goed”

Het opstellen van Dusan Tadic als linksbuiten zorgt voor onbegrip bij de buitenwacht. Ajax-trainer Erik ten Hag vindt zijn keuze voor de nieuwe rol van de Servische aanvoerder echter logisch.

“Tadic is in bepaalde wedstrijden goed als spits, maar niet tegen een compact spelende tegenstander”, vertelt Ten Hag in Rondo. “Dan is hij niet goed als spits en veel beter vanaf de linkerkant. Daar heeft hij rendement. Tadic is geen speler die tegen een compact spelende tegenstander in de spits blijft. Hij is geen scorende speler en hij is niet goed in het krijgen van steekballen. Tadic is het aanspeelpunt en geeft door.”

Ten opzichte van vorig seizoen is Lisandro Martínez zijn basisplaats zelfs helemaal kwijt. Maar stelt Ten Hag: “Martínez is een verdediger, zo hebben we hem ook gehaald. Hij is goed in het anticiperen en in de duels. Daarnaast is hij opbouwend ook goed. Vorig jaar heeft hij ook heel veel wedstrijden op het middenveld gespeeld. Hij viel goed in de balans met Ziyech en Van de Beek.”

Een terugkeer op het middenveld lijkt geen optie. “Martínez is niet degene die heel veel meters maakt. Daarin past hij niet in het profiel, voetballend gezien wel. In het spel dat wij willen spelen, heeft hij de dynamiek niet.”

Heeft hij gelijk?

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie