Solskjaer haalt uit na afgang: “Het is echt een grap”

Foto: Solskjaer haalt uit na afgang: “Het is echt een grap”

Manchester United leek eind vorig seizoen de flow te hebben gevonden, maar dit seizoen is daar niets van te merken. Tegen het Tottenham Hotspur van José Mourinho beleefde de ploeg van Ole Gunnar Solskjaer zelfs een ware nachtmerrie: 1-6.

De Noorse manager was logischerwijs aangeslagen na deze klap. “Het is een verschrikkelijk gevoel”, aldus Solskjaer. “De slechtste dag in de historie van Manchester United? Nee, maar wel de slechtste dag in mijn leven als manager en speler van Manchester United. En ook de slechtste dag in het leven van de spelers zelf hier. Ik heb al vaak wedstrijden verloren dus het is een kwestie dat ze zichzelf weer bij elkaar rapen. Na zo’n resultaat moet je het hoofd leegmaken.”

Solskjaer steekt de hand in eigen boezem. “We kunnen dit niet accepteren, maar ik ben hier verantwoordelijk voor. Ik ben de baas.” Of hij een verklaring heeft? “Soms maak je fouten. Dat is onderdeel van het leven. Wij maakten in één voetbalwedstrijd heel veel fouten. Dan krijg je een resultaat zoals dit, tegen een heel goed team. Ze hebben elke fout afgestraft.”

Solskjaer zag Anthony Martial bij een 1-2 stand de rode kaart krijgen. “Anthony deed het goed door niet meteen naar de grond te gaan toen hij werd geraakt. Maar daarna moet hij niet zo reageren. Er bestaat dan altijd een kans dat je eraf wordt gestuurd. Maar kom op: als dit mijn zoon was (Erik Lamela, red.), zou ik hem twee weken op zolder stoppen zonder eten. Als je zo neergaat… Het is echt een grap. Ik denk dat hij geopereerd moet worden. Die rode kaart maakte een groot verschil, maar mag geen excuus zijn”, zo citeert Voetbal International.

Moet United hem ontslaan?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
293+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie