Lewandowski helpt Bayern met vier doelpunten

Bayern München heeft zondagavond maar weer eens geprofiteerd van de aanwezigheid van Robert Lewandowski. De Poolse spits maakte tegen Hertha BSC vier doelpunten en was daarmee matchwinnaar in een knotsgek duel: 4-3.

In de eerste helft werd er al drie keer gescoord, waarvan maar één reglementaire. Zowel Jhon Córdóba (Hertha) als Thomas Müller (Bayern) zag zijn treffer worden geannuleerd vanwege buitenspel. Vlak voor rust verscheen de openingstreffer alsnog op het bord door toedoen van Lewandowski.

Een knappe treffer van Lewandowski leek het duel zes minuten na rust te beslissen, maar daarin vergiste het elftal van Hansi Flick zich. Córdoba kopte de bezoekers uit Berlijn terug in de wedstrijd en twintig minuten voor tijd zorgde Matheus Cunha zelfs voor de gelijkmaker.

In de slotfase gebeurde er nog van alles. Lewandowski schoot Bayern terug aan de leiding met zijn derde van de avond, maar Hertha kwam wéér terug via een prachtige treffer van Jessic Ngangkam. Maar wie anders dan Lewandowski zorgde in extremis vanaf elf meter voor de winnende treffer: 4-3.

Bayern heeft nu zes punten uit twee duels, net als Borussia Dortmund. Drie teams hebben zeven punten.

Scoreverloop: 1-0 (40′) Robert Lewandowski, 2-0 (51′) Robert Lewandowski, 2-1 (59′) Jhon Córdoba, 2-2 (71′) Matheus Cunha, 3-2 (85′) Robert Lewandowski, 3-3 (89′) Jessic Ngangkam, 4-3 (90′) Robert Lewandowski

Gaat Bayern opnieuw landskampioen worden?