TRANSFERUURTJE: Ajax-miljoenendeal, AZ casht, Koeman schoffeert

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-miljoenendeal, AZ casht, Koeman schoffeert

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Volgens het magazine Kicker heeft Ajax een derde bod uitgebracht voor de diensten van Davy Klaassen. De verwachting is dat Werder Bremen vandaag nog groen licht zal geven voor de transfer, waarna de deal officieel wordt. Gisteren liet technisch directeur Frank Baumann van de Duitsers nog weten over de biedingen uit Amsterdam: “Tot nu toe was het bod nog niet tot onze tevredenheid. Als het niet verandert, dan blijft Davy bij ons. Als er wel wat verandert, en dat kan zomaar gebeuren, dan zal Davy ons verlaten. Wij hopen dat er zondag een beslissing genomen wordt. Maar op dit moment is er nog geen overeenstemming.” Wat dit betreft is drie keer waarschijnlijk scheepsrecht, vooral ook omdat Werder het financieel gezien niet al te breed heeft en het geld goed kan gebruiken. En journalist Mike Verweij van De Telegraaf meldde al eerder: “Persoonlijk komt Davy Klaassen er wel uit (met de Amsterdammers, red.). Wil graag terug.”

PSV heeft Ibrahim Sangaré al voor 9 miljoen euro overgenomen van het Franse Toulouse, maar wil zijn middenvelder klaarblijkelijk verder versterken. Volgens het Duitse medium Sky hopen de Eindhovenaren om Adrian Fein over te nemen van Bayern München. De 21-jarige voetballer heeft maar weinig perspectief in de Allianz Arena en mag op huurbasis vertrekken. Sky stelt dat PSV op pole-position ligt om hem naar het Philips Stadion te halen, al is er wel wat concurrentie: ook de Bundesliga-clubs Hertha BSC en Arminia Bielefeld willen de speler in kwestie hebben. Fein zou er echter wel wat voor voelen om aan de slag te gaan met coach Roger Schmidt. Het is goed mogelijk dat PSV met het tijdelijke vertrek van buitenspeler Bruma naar Olympiakos Piraeus financiële ruimte heeft gemaakt voor de komst van een extra speler. Fein is een grote centrale middenvelder die zijn debuut voor Der Rekordmeister nog moet maken, maar in eigen land al vergeleken wordt met Bastian Schweinsteiger.AZ raakt vlak voor het verstrijken van de transferdeadline een van zijn sterkhouders kwijt. Oussama Idrissi vertrekt namelijk voor minimaal 12 miljoen euro (plus een onbekend bedrag aan bonussen) naar het Sevilla van de Nederlandse spits Luuk de Jong. Voetbal International schrijft op zijn website: “Naar verluidt is er zo’n 12 miljoen euro plus bonussen gemoeid met de deal, waarmee AZ opnieuw een mooi bedrag ontvangt voor een van zijn spelers. De laatste jaren brachten Guus Til, Wout Weghorst, Alireza Jahanbakhsh en Vincent Janssen ook al de nodige miljoenen in het laatje met hun transfers naar Spartak Moskou, VfL Wolfsburg, Brighton & Hove Albion en Tottenham Hotspur.” Vermoedelijk kunnen we heel erg snel witte rook verwachten: “AZ-directeur Max Huiberts bevestigde tegenover VI dat er sprake is van een akkoord met Sevilla. Ook Idrissi zelf is al rond met de winnaar van de Europa League. De vleugelspits zit inmiddels in het vliegtuig naar Zuid-Spanje om daar de medische keuring te ondergaan en zal vervolgens een meerjarig contract ondertekenen. AZ zal niet de transfermarkt opgaan voor een vervanger.”

Het gaat vooralsnog hartstikke goed in het Abe Lenstra Stadion bij sc Heerenveen, maar de Friezen moeten er niet aan denken om Joey Veerman nog te verliezen vlak voor de transferdeadline. De spelmaker werd in een eerder stadium aan het Engelse Southampton gelinkt. In gesprek met Omroep Friesland vertelt hij over de laatste dagen van de transferwindow: “Ik verwacht niet dat er nog gekke dingen gaan gebeuren. Ik vind het altijd wel leuk om te horen en te lezen, maar ik denk dat er op dit moment weinig van waar is. Zolang niemand zich meldt bij Heerenveen en er geen bod binnen is, dan is er niks om me druk over te maken.” Dat Heerenveen hoog in de boom zit voor Veerman is zeker: “Een vraagprijs van 20 miljoen euro? Ach, daar kan ik wel om lachen, zolang het niet waar is. Als het wel waar zou zijn, dan zit ik hier sowieso tot mijn 25ste.”

Buitenland:

De financiële situatie van FC Barcelona is bekend: de Catalanen hebben het niet al te breed en volgens de krant El Mundo Deportivo is het daarom onmogelijk om Memphis Depay over te nemen van Olympique Lyon. Er kan echter nog wat veranderen… Volgens het bovengenoemde dagblad wil oefenmeester Ronald Koeman de Oranje-international graag hebben en ziet hij het juist niet zitten in Ousmane Dembélé. De Zaandammer zou de Fransman daarom geschoffeerd hebben: El Mundo Deportivo weet dat de coach aan de buitenspeler heeft verteld dat hij Ansu Fati, Antoine Griezmann, Francisco Trincão en zelfs jeugdspeler Konrad de la Fuente voor zich heeft op de beide flanken. Lukt het Barça nog om Dembélé te lozen, dan kan Memphis op de kop getikt worden. Het wachten is echter op Manchester United, dat in contact staat met het management van de aanvaller die ooit liefst 130 miljoen euro kostte. De eerste keuze van de Red Devils is Jadon Sancho van Borussia Dortmund, maar dat wil niet meer onderhandelen. Vervolgens is het de vraag of de nieuwe werkgever van oud-Ajacied Donny van de Beek Dembélé wil huren of kopen. Er zijn dus nog wel wat hordes te nemen voordat Memphis zichzelf speler van Barça mag noemen. Mogelijk komt het daar helemaal niet van.

De ontwikkelingen op de transfermarkt volgen elkaar momenteel razendsnel op. Waar we gisteren konden lezen dat Houssem Aouar sowieso bij Olympique Lyon zou blijven, is daar vandaag weer verandering in gekomen. Real Madrid zou namelijk nog een poging willen wagen. Voetbal International schrijft op de zondagmorgen: “Vanuit Frankrijk kwamen al eensluidende berichten dat Houssem Aouar bij Olympique Lyon blijft, maar mogelijk brengt een last minute-bod van Real Madrid daar nog verandering in. AS meldt dat de kampioen van Spanje overweegt alsnog een poging te wagen de Franse middenvelder aan te trekken.” Het blad vervolgt zijn verhaal: “In ruil daarvoor zou Lyon ook nog de beschikking krijgen over aanvaller Mariano Díaz, die al een seizoen bij de club speelde. Daarbovenop zou Real dan nog zo’n 20 miljoen euro doen. Trainer Zinédine Zidane gaf zaterdag tijdens zijn persconferentie aan gecharmeerd te zijn van Aouar, die ook in de belangstelling stond van Arsenal en Juventus.”Het zou geen verrassing zijn als Callum Hudson-Odoi voor het verstrijken van de transferdeadline nog naar Bayern München vertrekt. Volgens verschillende Engelse media heeft Der Rekordmeister al contact gelegd met de clubleiding van Chelsea. De Blues zouden zelfs een voorstel voor een huurperiode met optie tot koop ter waarde van 77 miljoen euro binnengekregen hebben. Naar verluidt hebben de Londenaren deze aanbieding echter in de prullenmand gedeponeerd, maar het valt niet uit te sluiten dat Der Rekordmeister het nog een keer probeert. Bayern wil Hudson-Odoi namelijk maar wat graag hebben. Een jaartje geleden brachten de Duitsers al drie biedingen op hem uit, maar toen besloot de vleugelspits om een verlengd en verbeterd contract te ondertekenen op Stamford Bridge. Onder oefenmeester Frank Lampard is hij echter géén vaste basisspeler.

Gaat Memphis nog naar Barça?

  • Ik heb er een hard hoofd in
  • Ik geloof erin
386+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
104+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
52+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
33+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
16+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
292+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
115+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
34+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
169+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
70+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
20:47
96+
Mourinho deed Schweinsteiger pijn op zijn verjaardag
20:27
494+
De Boer maakte ‘onbewust’ juist keuze bij Ajax
20:12
209+
Barcelona-ruzie gaat door: “Ik heb normen en waarden”
19:44
305+
‘Kansloos’ Vitesse kan hulp vergeten
19:24
986+
Huurling Ajax maakt grote indruk: “Van wereldklasse”
19:09
173+
‘Ajax moet snel zijn: toptarget krijgt aanbieding’
18:49
8630+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
18:24
1989+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
18:14
3326+
‘Gast nóóit meer in De Oranjezondag’
18:11
651+
‘Nieuwe ‘Ajax-transfer’ Erik ten Hag: 60 miljoen’
17:32
992+
‘Toekomst Lutsharel Geertruida staat al vast’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie