VI bevestigt: AZ verdient 12 miljoen euro met verkoop

Foto: VI bevestigt: AZ verdient 12 miljoen euro met verkoop

AZ raakt vlak voor het verstrijken van de transferdeadline een van zijn sterkhouders kwijt. Oussama Idrissi vertrekt namelijk voor minimaal 12 miljoen euro (plus een onbekend bedrag aan bonussen) naar het Sevilla van de Nederlandse spits Luuk de Jong.

Voetbal International schrijft op zijn website: “Naar verluidt is er zo’n 12 miljoen euro plus bonussen gemoeid met de deal, waarmee AZ opnieuw een mooi bedrag ontvangt voor een van zijn spelers. De laatste jaren brachten Guus Til, Wout Weghorst, Alireza Jahanbakhsh en Vincent Janssen ook al de nodige miljoenen in het laatje met hun transfers naar Spartak Moskou, VfL Wolfsburg, Brighton & Hove Albion en Tottenham Hotspur.

Vermoedelijk kunnen we heel erg snel witte rook verwachten: “AZ-directeur Max Huiberts bevestigde tegenover VI dat er sprake is van een akkoord met Sevilla. Ook Idrissi zelf is al rond met de winnaar van de Europa League. De vleugelspits zit inmiddels in het vliegtuig naar Zuid-Spanje om daar de medische keuring te ondergaan en zal vervolgens een meerjarig contract ondertekenen. AZ zal niet de transfermarkt opgaan voor een vervanger.”

Idrissi liet eerder al weten dat hij een nieuwe stap wel zag zitten: “Als je ergens bent uitgeleerd, heb je een nieuwe uitdaging nodig. Je weet dat als je iedere dag op een hoger niveau en met een grotere intensiteit traint en speelt, de prikkels zullen toenemen. Daar word je een betere voetballer van.”

Klap voor AZ?

  • Zeker
  • Mwah
280+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie