De Jong op zijn plek bij Sevilla: “Heeft ook met mezelf te maken”

Foto: De Jong op zijn plek bij Sevilla: “Heeft ook met mezelf te maken”

Luuk de Jong is inmiddels alweer een ruim jaar een gewaardeerde kracht bij Sevilla. De Nederlandse spits bezorgde zijn club hoogstpersoonlijk de Europa League door twee goals te maken in de finale. De international voelt zich helemaal op zijn plaats in Andalusië.

Toen De Jong overstapte van PSV en Sevilla, was er hier en daar wat scepsis aangezien de buitenlandse avonturen bij Borussia Mönchengladbach en Newcastle United uitliepen op teleurstellingen. “Bij Sevilla voel ik me meer op mijn plek dan eerder bij Mönchengladbach en Newcastle. Dat heeft met mezelf en de toenmalige situaties bij die clubs te maken”, begint de 30-jarige spits in gesprek met ElfVoetbal. Aan het begin van mijn carrière bij De Graafschap en FC Twente ging alles in een stijgende lijn. Maar bij Gladbach was ik de spits in een vrij defensief elftal. Dan wordt van een spits ook iets anders gevraagd. Ik ben iemand die altijd blijft knokken en niet zeurt, maar op een gegeven moment moet je dan keuzes maken.” 

De Jong maakte de move naar de Premier League, maar kwam ook daar nooit echt in een goed ritme. “Toen kwam Newcastle voorbij voor een half jaar. Ik wilde weer spelen, maar al snel bleek het daar onrustig in de club. Ik werd ook niet in de spits, maar op het middenveld gezet. In dat half jaar stortte het team in elkaar. Ik heb achteraf geen spijt van mijn keuzes, want ik heb er ook van geleerd. De keuze voor PSV heeft heel goed uitgepakt. Ik ben daar gerijpt en gegroeid als mens en voetballer. Ik ben ook trots op mezelf dat ik door hard te blijven werken nu bij een mooie club als Sevilla speel.” 

“Mijn rol in de groep is hier anders dan bij PSV”, benadrukt De Jong. “In de kleedkamer bij Sevilla zitten veel jongens van 27 jaar of ouder. Dat is in Nederland anders. Daar ben je als ervaren speler veel met jonge jongens bezig in de coaching. Hier ligt de focus meer op jezelf en je eigen verantwoordelijkheid nemen. Dat vind ik nu ook wel fijn.”

Zal De Jong ook dit seizoen succesvol zijn?

  • Zeker
  • Ik twijfel…
152+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie