Ook KNVB reageert op afgelasting: “Veiligheid boven voortgang competitie”

Foto: Ook KNVB reageert op afgelasting: “Veiligheid boven voortgang competitie”

Vandaag gebeurde het gene waar het Nederlands voetbal al een tijdje bang voor was: het eerste afgelaste duel in de Eredivisie door het coronavirus. RKC Waalwijk – PEC Zwolle wordt zaterdag niet gespeeld door zes besmettingen (vier in de selectie, twee in de staf) bij de thuisploeg. De KNVB geeft aan dat de beslissing niet moeilijk was om de stekker uit de wedstrijd te halen.

Manager wedstrijdzaken Jan Bluyssen noemt de situatie ‘vervelend, maar niet onoverkomelijk’. “Ik heb voor het seizoen al gezegd dat het een grillig seizoen gaat worden. Dat bewijst dit wel weer”, begint Bluyssen in gesprek met De Telegraaf. De voetbalbond kwam eerder met een protocol waarbij het aangaf dat wedstrijden door zouden gaan, wanneer er bij een club dertien fitte spelers en één keeper beschikbaar zijn. Voor RKC – PEC maakte men een uitzondering. “De reden daarvoor is dat er een acute uitbraak is bij RKC. In zo’n situatie moet de gezondheid voorop staan.” 

 “Er zijn binnen selectie en staf zes positieve gevallen binnen 24 uur geconstateerd. Daarnaast is uit een eerste vluchtig bron- en contactonderzoek gebleken dat sowieso acht spelers uit voorzorg in quarantaine moeten”, vervolgt Bluyssen. “Dat komt doordat een aantal spelers met elkaar in één huis woont. Dan heeft de GGD nog niet eens doorgevraagd of spelers met elkaar geluncht hebben of samen krachttraining hebben gedaan. Met zulke aantallen en in zulke omstandigheden gaat veiligheid boven de voortgang van de competitie.”

Er moet voorkomen worden dat het virus in de selectie van andere ploegen gaat sluipen. “Wat je niet wil, is dat het virus overspringt naar PEC Zwolle en dat je daar een uitbraak krijgt. Dan worden de problemen alleen maar groter. We werken met de zogenaamde bubbels in het betaald voetbal en dat moet je koesteren. In deze situatie moet je die bubbels uit elkaar houden en daarom kan er nu niet gespeeld worden.”

Heldere uitleg?

  • Zeker
  • Mwah…
92+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie