TRANSFERUURTJE: Koeman-feest, City en Ajax, Advocaat baalt

Foto: TRANSFERUURTJE: Koeman-feest, City en Ajax, Advocaat baalt

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Vóór de coronacrisis hoopte Feyenoord flink los te kunnen gaan op de transfermarkt, maar het virus gooide roet in het eten. In gesprek met Radio Veronica onthult Dick Advocaat dat de Rotterdammers wel oren hadden naar de komst van Mohammed Kudus, Joey Veerman en Chidera Ejuke. De Kleine Generaal begint zijn relaas: “Sommige mensen vinden mij een chagrijn, maar ik loop te zeuren om het elftal sterker te maken. Ik doe het niet voor mezelf. Ik weet dat we op bepaalde posities niet sterk zijn.” Ajax pikte Kudus op voor 9 miljoen euro, maar zijn naam stond ook op het verlanglijstje van Feyenoord: “Frank Arnesen heeft acht maanden geleden met die mensen gesproken, maar als je dat geld niet hebt, dan heb je een probleem.” CSKA Moskou betaalde een flink bedrag voor sc Heerenveen-aanvaller Ejuke: “CSKA koopt gewoon die linksbuiten van Heerenveen voor 12 miljoen euro. Daar zaten wij ook al een tijd achteraan, maar wij kunnen niet meedoen. Kansloos. Hetzelfde geldt voor Joey Veerman. De mensen van Feyenoord willen wel, maar het kan niet. Ze durven geen risico te nemen, dat kan ik me ook wel voorstellen. Het zijn gekke tijden, we weten ook niet wat er gebeurt in januari.”

Omdat de interne transferdeadline verstreken is, wil Ajax zijn sterkhouders (André Onana en Nicolás Tagliafico voorop) niet meer laten gaan. Dat hebben we in het verleden echter ook vaak kunnen lezen, en dan ging zo’n speler soms tóch nog weg… Wesley Sneijder bijvoorbeeld. Volgens de bekende Engelse journalist Duncan Castles acht men bij Manchester City de komst van Tagliafico in ieder geval nog mogelijk. De Engelsen beroepen zich op de afspraak die directeur voetbalzaken Marc Overmars een jaartje geleden maakte met de linksback: bij een bod van 25 miljoen euro zou Ajax ‘ja’ zeggen. De Citizens moeten verkopen alvorens er een nieuwe vleugelverdediger aangetrokken kan worden en Oleksandr Zinchenko staat hiervoor op de nominatie. De Oekraïner, die in het seizoen 2016-2017 op huurbasis voor PSV speelde, staat in de belangstelling van Arsenal. De Gunners hebben vooralsnog geen bod uitgebracht, maar dat kan in de aankomende dagen natuurlijk veranderen. Het is de grote vraag wat er vervolgens gebeurt als City daadwerkelijk aanklopt bij zaakwaarnemer Ricardo Schlieper van Tagliafico. Houdt Ajax zijn poot stijf met onvrede bij de Argentijn als gevolg?

Ajax haalde eerder deze week Sean Klaiber op bij FC Utrecht na het vertrek van Sergiño Dest naar FC Barcelona. De Amsterdammers betaalden liefst 5 miljoen euro voor hun aanwinst, en dat bedrag kan nog verder oplopen door bonussen. De heren van het voetbalpraatprogramma Veronica Inside snappen niks van de aankoop. René van der Gijp: “Wie dat bij Ajax heeft besloten moet echt dronken zijn geweest.” Johan Derksen is het daarmee eens: “Klaiber is een uitstekend backje voor FC Utrecht, maar verder niets. Met die Klaiber is het net als Zakaria Labyad. Het zijn geen Ajax-spelers, maar ze komen daar omdat Ten Hag ze kent.” Hij vervolgt: “Als Klaiber dadelijk niet speelt is het toch veel leuker om bij Utrecht te spelen dan bij Ajax op de bank te zitten?” Derksen noemt het transferbeleid van PSV als voorbeeld: “Je ziet het ook met die Duitser (Schmidt, red.) bij PSV. Die krijgt alle transfers gedaan. Die kent iemand in China (Eran Zahavi, red.) en twee reservekeepers (Yvon Mvogo en Vincent Müller, red.) uit Duitsland.” 




Mark van Bommel werd ontslagen als oefenmeester van PSV en is sindsdien clubloos. De trainer staat echter open voor een nieuw avontuur, in de Duitse competitie bijvoorbeeld. In het verleden werd hij al gelinkt aan bijvoorbeeld Bayern München… In een interview met De Telegraaf vertelt de voormalige middenvelder: “Mijn zaakwaarnemer Mino Raiola is best vaak benaderd, maar de hele corona-periode maakt het er natuurlijk niet makkelijker op.” Van Bommel vervolgt zijn verhaal: “Ik denk dat de Bundesliga goed bij mij past. Die Duitse mentaliteit is wel een beetje mijn mentaliteit. Engeland is natuurlijk ook geweldig. Je hebt daar door het drukke schema nauwelijks tijd om gedurende een seizoen te trainen. Tussentijds instappen is natuurlijk niet ideaal. Ik denk wel dat ik snel mijn stempel kan drukken op een elftal, maar het is tussentijds wel een stuk moeilijker.”

Buitenland:

FC Barcelona heeft Sergiño Dest overgenomen van Ajax, maar is nog niet klaar op de transfermarkt. Volgens het dagblad Sport ziet het ernaar uit dat oefenmeester Ronald Koeman nog twee transfers krijgt van zijn werkgever in de aankomende 72 uur. De Zaandammer heeft bij de clubleiding gevraagd om de komst van Memphis Depay (Olympique Lyon) en Eric García (Manchester City), en die doelwitten hebben de Catalanen nog altijd niet uit hun hoofd gezet. Barça heeft nog maar een paar dagen om de aanvaller en verdediger binnen te hengelen, maar in het Camp Nou-stadion gelooft men dat dit mogelijk is. 

Er zal echter nog wel een robbertje onderhandeld moeten worden, want het laatste bod dat Barça bij City neerlegde voor García bedroeg slechts 10 miljoen euro (8 miljoen euro vast plus 2 miljoen euro aan bonussen), de vraagprijs van de Citizens bedraagt echter 20 miljoen euro. Memphis moet eenzelfde soort bedrag kosten, maar wat de Oranje-international betreft wordt er vooral gesteggeld over de betalingstermijn. Het is bekend dat Barcelona met flinke financiële problemen kampt en dus kan de genoemde som niet zomaar eventjes direct neergeteld worden. De Catalanen willen dit uitspreiden, maar daar voelt voorzitter Jean-Michel Aulas weer niet zoveel voor. Het zou echter géén verrassing zijn als er alsnog een akkoord bereikt wordt.

Gaat Memphis nog naar Barça?

  • Dat denk ik wel
  • Dat denk ik niet
365+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie