Van Bommel over PSV-tijd: “Dat leek wel vooropgezet”

Foto: Van Bommel over PSV-tijd: “Dat leek wel vooropgezet”

Mark van Bommel zweeg lange tijd na zijn ontslag als hoofdtrainer van PSV. De 43-jarige oud-international, die momenteel clubloos is, kijkt nu via De Telegraaf terug op zijn periode in Eindhoven.

“Er is zoveel gebeurd, ook na mijn vertrek nog. Er kwamen heel veel leugens naar buiten”, vertelt Van Bommel. “Dat leek wel vooropgezet, maar het was voor mij niet verstandig om iets te zeggen. Nu is het een beetje gezakt. Ik ben sindsdien bij heel veel mensen in de voetballerij langs geweest. Naar Ottmar Hitzfeld, Jupp Heynckes, Ruud Gullit, Henk ten Cate, om er een paar te noemen.”

Van Bommel zegt in zijn PSV-periode daar een fout te hebben gemaakt. “Ik was veel te fanatiek. Ik wilde het zo goed doen en de club niet veranderen, maar verbeteren. Bij PSV kende ik iedereen. Dat was mijn voordeel en tegelijkertijd mijn nadeel. Ik sloeg door, terwijl ik me als trainer eigenlijk alleen op het voetbal moest concentreren. Dat zeiden al die ervaren mannen in die gesprekken ook. Bij PSV was ik op een gegeven moment de boeman. Ik heb het mezelf te moeilijk gemaakt.”

De trainer neemt zichzelf deels in bescherming. “Op het veld, hoe ik met spelers omging, daar heb ik nog heel goede herinneringen aan. Dat is mijn houvast richting de toekomst. Ik heb nergens gelezen dat ik een slechte trainer ben. Niet van spelers en ook niet van de mensen binnen de club die mij niet zo prettig vonden in de omgang.”

Is hij destijds terecht ontslagen?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
270+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie