AC Milan ontsnapt via bloedstollende penaltyreeks

AC Milan is donderdagavond ontsnapt aan een blamage. Pas na een bloedstollende strafschoppenserie rekende de Italiaanse topclub af met Rio Ave uit Portugal en dus plaatst het zich voor de Europa League.

AC Milan sloot het vorige Serie A-seizoen af als nummer zes en werd daardoor gedwongen om de voorrondes te spelen. Tegen FK Bodö/Glimt kwam de ploeg uit Milaan nog met de schrik vrij en ook in Portugal beleefde men een hele lastige avond.

Na een doelpuntloze eerste helft nam AC Milan kort na rust de leiding via Alexis Saelemaekers. Iets meer dan twintig minuten later maakte Rio Ave echter gelijk via Chico Geraldes en in de verlenging zorgde Gelson zich tot de held van de avond. Een late strafschop van Hakan Calhanoglu sleepte evenwel een strafschoppenserie uit het vuur. Toni Borevkovic kreeg voorafgaand aan dit moment overigens zijn tweede gele kaart.

Rio Ave en AC Milan benutten hun eerste zeven strafschoppen, maar lieten allebei de achtste onbenut. Ook de nummers tien en elf werden allebei gemist. Simon Kjaer benutte ‘m vervolgens wel weer voor Milan en dus werd de misser van Aderllan Santos de thuisploeg fataal: 8-9.